Viis pentua piipittää pentulaatikossa

Meillä piipittää nyt viis sheltinpentua pentulaatikosa. Yksi merletyttö, kaksi trikkityttöä ja kaksi merleurosta siellä Ellu-mamman hoidosta nauttivat.

Edellisestä päivityksestä ei menny ku tunteroinen, kun Ellun supistukset alkoivat. Soitin puoli yhdeltä Tiinaa (Nemin omistaja) kätilöavuksi ja yhden aikaan Tiinan kans jo pentulaatikon vieressä istuskeltiin. Siinä ajattelin, että meneeköhän taas koko yö pentuja odotellessa. Mutta eipä menny. Ellun supistukset voimistuivat tosi nopiaa ja ykskaks klo 1.35 meillä oli kädessämme ensimmäinen Ellun ja Loren pentu, trikkityttö (218 g). Siinä sitten tyttöä vielä punnitessamme huomattiin, että pentulaatikkoon oli tupsahtanu toinenki pentu, merletyttö (230 g). Pikkasen pisti kiireeksi saada nämä kaksi Ellun tissille. Syntymäaikojen väli oli vain 4 minuuttia!! Naureskeltiin siinä sitten ja tuijoteltiin pentuja ja Ellua, kun Ellu jo kolmatta ulos työnsi, merlepoika (227 g) Huh! Nyt oli väli 12 minuuttia! Siinä tuli mieleen Plussa-pallot ihan tosissaan :) Sitten Ellu jo antoi meille hengähdystauon. Seuraava syntyi vasta puolen tunnin kuluttua, trikkityttö (199 g). Viimeinen pentu, toinen merleuros (207 g) syntyi sitten jälleen puolen tunnin päästä.  Koko synnytys kesti siis vain tunnin ja 20 minuuttia! Aivan uskomaton tuo Ellu kyllä on! Ja minä niin pelkäsin, miten synnytys menee, kun oli ollu vaikeuksia tiineysaikana. 

Ellu hoitaa pentuja tosi hyvin, ellei jo liiankin hyvin. Ei ehdi itse juuri vettä juoda, ku pittää pentuja nuolla ja hoidella. On jo pitäny vähä huomautella, että vois vähä levähtää. Ei tunnu pystyvän. 

Luna on ihan sekasi kaikista  hajuista ja äänistä. Ei pääse vielä yläkertaan edes portin taka katsomaan. Kun menin alakertaan eka kertaa, Luna teki semmosen läpitarkastuksen että oksat pois. Heitin pesukoneeseen pentulaatikon likaisia lakanoita ja taas meinas käyvä niin, että Luna ois hypänny pesukoneeseen niitten perässä. Ei päässy, ku panin pesukoneen oven kiinni :) Sillä tulee olemaan tosi ankeat seuraavat pari viikkoa ennen ku pääsee haistelemaan ja hoitamaan pentuja :) Almaa ei niin kiinnosta, mutta yläkertaan kyllä haluais. 

Nyt taijan sitte ottaa ne unet, jotka jäi ottamatta puoli kahentoista aikaan :) Ihana piipitys pentulaatikosta voi kyllä viedä unenlahjat, mutta sama sille. 

Tässä ensimmäinen otos pennuista. Ja niitä tulee lisää ainakin seuraavat kahdeksan viikkoa ;)Kommentit