Me

Olen sopivan ikäinen kahden omissa kodeissaan jo asuvan lapsen äiti ja viiden sheltin emäntä. Asun Kempeleessä. 
 
Olen ollut jonkun sortin eläinihminen aina. Kissoja meillä oli lapsuudenkodissani monta, yksi koirakin, mutta haaveenani on aina ollut ihan oma koira. Kun lapset kasvoivat eivätkä enää halunneet minua leikkeihinsä, otin kaverikseni Väinön (lagotto romagnolo). Väinön kanssa lenkkeilin ja harrastin agilitya. Nälkä tietenkin kasvoi syödessä ja toista koiraa teki mieli. Vilma-tyttäreni ehdotuksesta aloimmekin etsiskellä shetlanninlammaskoiraa Väinölle ja meille kaveriksi. Kaverillani oli ihana shelttiuros ja mm. sitä kautta oli rotukin tullut jo tutuksi. 

Luna tuli meille kesällä 2008 Jelisan kennelistä. Luna on ihana shelttineiti, jolla on – kuten Vilma toivoi – eri väriset silmät ja on blue merle väriltään. Lunan kanssa ollaan harrastettu agilitya ja kierretty näyttelyissä. Nyt Luna on jo eläkeläinen ja nauttii oleilusta ja nukkumisesta, jossa se onkin erittäin hyvä.


Elämäntilanteeni muututtua Väinölle etsittiin uusi, hyvä koti. Jatkoin Lunan kanssa harrastelua ja lenkkeilyä. Puolisen vuotta meni ihan hyvin, mutta sitten alkoi taas pentua tehdä mieli. Tällä kertaa halusimme tricolor-nartun. Susadanin kenneliin oli tulossa parikin pentuetta ja sieltä saimmekin 2009 joulukuussa ihanan Alma-neidin. Alma on tehnyt 4 pentuetta ja nauttii nyt jo eläkepäivistään.


D-pentueesta v. 2013 oli ihan pakko jättää kotiin ihana Ellu-neiti. Näyttelykehät ovat jo tuttuja tälle tytölle ja yhden pentueenkin on pyöräyttänyt. Nyt Ellu on jo veteraani, täyttänyt 9 vuotta. Se tykkää oleilla omissa oloissaan katsellen prinsessan ylhäisyydessään muita ja hymähdellä niiden toilailuille.
Tämä poika, Justus, tuli laumaamme maaliskuussa 2017. Justus on aivan ihana poika. Luonteensa on aivan superia, eikä kyllä komeudessakaan eikä terveystuloksissakaan ole valittamista.


 
Lisäksi minulla on vielä kaksi muuta, trikkityttö Lilja ja soopelityttö Ada, jotka asuvat tyttäreni luona. Nämä neitoset viettävät usein aikaansa meillä.

Koirieni kanssa harrastelen pitkiä metsälenkkejä ja silloin tällöin näyttelyissä pyörähtämistä. Kasvattajakurssin kävin keväällä 2010 ja kennelnimen sain helmikuussa 2011. Olen Shetlanninlammaskoirat ry:n sekä Suomen Kennelliiton jäsen.

Tavoitteenani ovat kauniit, hyväluonteiset ja rotumääritelmän mukaiset shetlanninlammaskoirat. Pennut kasvavat kotonamme 8-viikon ikään ja ovat mukana kotitouhuissamme luovutushetkeen saakka.

Yhteystiedot:

Kaija Törmäkangas
kaija.tormakangas(at)gmail.com, p. 040 5066877