No niin, pentuja jälleen - luukku 17

Eipä tosiaan ollut Ellun tiineys helppoa katseltavaa. Kolme viikkoa astutuksesta ja Ellu lopetti syömisen - eikä sen jälkeen syönyt juuri mitään ennen kuin pennut olivat maailmassa. Tavallisesta tai eläinkaupasta ei enää ruokaa löytynyt, mitä en olisi kokeillut. Naudan maha meni jossain vaiheessa, mutta edes lenkkimakkara ei maistunut. Kuitenkin Ellu voi ihan hyvin. Lenkillä meni kuin ennenkin eikä siinä huomannut mitään väsymyksen merkkejä edes. Olikohan viides tai kuudes tiineysviikko, kun Ellulta tuli vihreää nestettä peräpäästä. Siitä säikähtäneenä käytin sen eläinlääkärissä. Ellu ultrattiin, otettiin verikokeita ja tutkittiin perinpohjin. Jossain oli tulehdus ja siihen se sai lääkkeet. Ultrassa sydämet sykähteli kuitenkin, mutta todella nopeita ne olivat. Parin viikon päästä käytiin kontrollissa ja tulehdusarvot olivat normaalit ja ultrassa näkyi jo viisi normaalisti sykkivää sydäntä. Jo ensimmäisellä käynnillä olin ihan rauhallinen. Asiat kun menevät, miten menevät. Vaikka jonkinmoinen huoli yritti nostaa päätään, kuitenkin oli tunne, että kaikki menee hyvin. Ja niinhän se lopulta menikin.

51. vuorokausi. "Höh, älä viitti kuvata. Eihän täsä mittään ihmeellistä
oo!"
58. vrk. "Voi vitsi, että mua väsyttää, hohhoijaa!"
Ylilehdon Tiina (Ellun sisko Nemin emäntä) oli tulossa synnytykseen kätilöavuksi, kun jossain vaiheessa sitä kokemusta tulisit tarvitsemaan. Iltasella odottelin sitten Ellun synnytyksen alkamista. Tuntui, ettei mitään tapahdu, mutta sitten kun alkoi tapahtumaan, vauhti olikin ihan huima. Kun tärinä ja ensimmäiset kunnolliset supistukset tuli, todella pian ensimmäinen pentu tupsahti maailmaan. Kun ensimmäinen, trikki, maailmaan tuli, seuraava oli jo tulossa ja väli oli vain 4 minuuttia! Ei ehditty ensimmäistä siistiä ja punnita, kun se toinen sänkyyn tuli. Kaikki viisi aivan ylimaallisen ihanaa pentua syntyivät tunnin ja 20 minuutin sisään. Ja Ellu voi tosi hyvin. Alkoi heti hoitamaan tätä ihanaa vauvalaumaansa. Ruoka meni alta aikayksikön alas eikä sen jälkeen ole ollut Ellun syömisessä minkäänmoista ongelmaa, ei tänä päivänäkään. 

Oih ja voih, kun ne on ihania <3
"Mää just synnytin viis ihanaa vauvaa. Mahtavalta tuntuu!"


Mua niin naurattaa, kun olen niiiiiiin onnellinen <3
Tästä pentueesta lisää huomenna. Flunssa yrittää nyt iskeä ja voimat on ihan kadoksissa eikä ajatuskaan kulje niin, että jotain järjellistä osaisin kirjoittaa.

Kommentit