Ensimmäinen Violetdream-pentu - luukku 5

Ja löysinhän Lunalle miehen, tai urokseksihan sitä tässä koiramaailmassa kutsutaan. Vierimaan Katjan Velhoa olin katsellu sillä silmällä ja Katjakin oli suostuvainen Velhoa antamaan. Teetin progemittauksia Lunalla, että se oikea hetki löytyisi astutukseen. Luna valmistuu hitaasti, mutta sellaisesta asiasta kun en tiennyt silloin vielä ollenkaan, käytin Lunaa Velholla useaan otteeseen. Velho vaan odotti sitä parasta h-hetkeä, oikeaa tärppipäivää, eikä juuri ollut Lunasta mitenkään kiinnostunut. Olin sitten kysynyt Maikin Deviliä varaurokseksi ja veinkin sitten Lunan Devilin luo ihan vain kokeillaksemme, joko se oikea aika olisi. Niin siinä sitten kävi, että annoin Devilin astua Lunan ja sehän onnistui todella upeasti. Toisen kerran vielä varmisteltiin myöhemmin ja sitten vaan aloin kiihkeästi odottelemaan, josko pentuja keväällä tulisi.

Lunan nisät alkoivat kasvaa ja ruoka maistui. Olin itse todella epävarma kaikesta, mutta onneksi pystyin esittämään tyhmiä kysymyksiä Maikille ja muille kokeneille kasvattajille. Olen yleensä sellainen, etten neuvoja kysy, vaan haluan itse ottaa selville asiat ja pähkäillä mielessäni, mutta nämä olivat sellaisia asioita, että kokeneempien neuvot olivat todella kalliita. 

Käytin Lunan tiineysröntgenissä ja kaksi pentua sieltä massusta löytyi. Siinä hetkessä kaikki konkretisoitui ja synnytys alkoi jännittämään kovasti. Kaltakarin Aini oli lupautunut tulemaan kätilöksi, joten sen suhteen ei minulla, ensikertalaisella, ollut huolta synnytyksen suhteen. 

Kun Luna sitten yhtenä iltana alkoi läähättämään oikein kunnolla ja senkus vaan petas sänkyään, soitin Ainille ja aloin jännittämään. Kun Aini tuli, Lunalla tuli supistuksia, mutta ne sitten heikkenivät eli oli polttoheikkoutta. Soitin eläinlääkäriin ja lopulta oltiinkin sitten eläinlääkäripäivystykseen menossa. Ensimmäinen pentu syntyi autoon juuri, kun päästiin perille. Sitä ei pystytty pelastamaan, mutta toinen merletyttö sitten sinnittelikin kunnolla. Muistan ihan elävästi sen hetken, kun tämä pieni sheltinalku laitettiin Lunan tissille ja se alkoi heti imemään ja Luna sitä nuolemaan. Itkuhan siinä tuli. Oli se niin ihmeellistä, miten luonto on asiat järjestänyt!

Niinpä meille sitten oli 28.4.2011 syntynyt ensimmäinen violetdreamilainen, merletyttö, joka Iitaksi nimettiin. Yksin sai tissejä tyhjennellä ja sen näköinen tämä neitokainen olikin, paksu pötkylä. Luna sai ihanan syntymäpäivälahjan (Luna syntynyt 29.4.2008). Se oli aivan upea äiti. Hoiti ja huolehti tyttärestään kuten pitääkin.
Kyllä sitä Iitaa sitten tuijoteltiin ensimmäiset päivät. Niin pieni koiranpentu, että hyvä, kun uskalsi syliin ottaa. Oli aivan uskomaton kokemus kokonaisuudessaan astutuksesta syntymään saakka. Ja tästähän se uusi elämä alkoi ja voi että sitä oli ihana seurata!

Kommentit

Suositut tekstit