Silmät auki uudelle vuodelle

Meillä otettiin vuosi 2021 vastaan rauhallisissa tunnelmissa. Lattioilla pyöriskeli 7 shelttiä, 1 Wäinö-niminen poika ja 3 aikuista. Ilta aloteltiin tortilloilla ja loppuilta istuttiin takan edessä viiniä maistellen. Wäinö nukahti jo kahdeksan aikaan, nelijalkaiset rauhoittuvat sinne tänne.

Paukuttelu alkoi vähän ennen kuutta. Kukaan koirista ei sillon vielä korviaan lotkauttanut. Kun pikkuhiljaa alkoi paukkusade yltymään, Ada etsi turvallista paikkaa pöytien alta. Ulkona nuo muut kävivät illan aikana muutaman kerran. Ada ei ulkona viihtyny, mutta muut ei juuri paukuista häiriintyneet. Lilja ja Pulmu oisivat vetäneet rallia vaikka kuinka kauan välittämättä ympärillä räiskyvistä raketeista. Sisällä Adasta näki, että se pelkäsi, mutta toisten koirien rauhottava olemus varmaan auttoi, kun oli paljon rauhallisempi kuin aikasempina vuosina. 

Pennuilla silmät auki!  

Eilen aamulla (eli siis viime vuonna) pentuja punnittaessa huomattiin, että kaikki tytöt olivat aukaisseet silmänsä! Pojat pinnistivät vielä iltaan saakka, mutta ehtivät vuoden 2020 puolelle avautua. Nyt odottelen, missä vaiheessa meno pentusängyssä yltyy ja yrittävät sieltä pois. Kun se tapahtuu, on siirto muun porukan luo olohuoneeseen. 

Passikuvat pennuista

Otettiinpa sitte niitä yksittäiskuvia. Kameran tarkennus vain rullasi ja rullasi ja osasta en saanut kunnollista kuvaa. Vilma niitä siis piti ja kun heiluvat ja pyörivät, ei kameran tarkennus pysynyt niiden mukana. 


Tässä ensin kuva Lumista, 8 vrk:n ikäisenä. On se ollu niiiin pieni!

Ja ne passikuvat:

Aamu



Kondrad



Lettu

 



Lumi




 Säihky

 


Veikka



Tänään pääsivät muutkin haistelemaan pentuja portin takaa. Luna on jo pitkään toivonu, että pääsis pentujen kans lähempään tuttavuuteen, ja tänään sen pääsi tekemään. Haisteli kylläkin vain yhtä ja taaksepoistui katselemaan kauempaa. Ellu käväisi myös nopeasti yhtä haistamassa, mutta Alman ja Justuksen ottaessa parhaat paikat, ei arvannu niitä pois ajaa. Pulmua ei kiinnostanu pennut ollenkaan, vaan leikki olohuoneessa yksikseen. Pulmu on kyllä pari kertaa jo pentuhuoneessa käyny, kun on Adan jäliltä jääny portti auki. Ada on sen hätistelly pois ja näyttää, ettei Pulmu oo tajunnu yhtään, mitä on siellä nähny. No, jossain vaiheessa Pulmullaki on täys työ noitten kuuden kans, kun yrittää niitä leikittää.









Kommentit