Hui, kun tuo aika hurahtaa!

Niinpä ovat pennut nyt jo kolme viikon ikäisiä, tarkemmin 3 viikkoa ja 2 vrk tänään. Mihin ihmeeseen tuo aika oikein häviää! Toissa viikko meni kyllä ihan sumussa, joten ei ihme, että ihmettelen edelleen, miten nuo pennut voivat jo noin "vanhoja" olla. 

Hoitamista ja huoltamista


Amandaa syötin toissaviikon parin-kolmen tunnin välein enkä siis juuri kunnolla nukkunut. Lopulta viiden huonosti nukutun yön jälkeen Amandan paino alkoi nousemaan, hurahtaen, ja sai jo Adan maitobaarista kaiken tarvitsemansa. 

Terve! Oon Amanda ja oon ihan huipussa kunnossa! Ärhentelen kaikille ja tykkään haukkuakin, ihan joutavia.

Tässä annan Hildalle selkään. Ei se mitään oo mulle tehny, mutta minusta vaan on kiva sitä kiusata.

Oon tässä 17 vrk. Söin just ja alkaa jo väsyttämään.


Viime viikolla sitten Hilda alkoi oksentamaan maitobaarista saamansa maidon eikä paino noussut, pysyi kyllä samana. Hildahan oli pienenä "rohinapentu" eli hengitys rohisi. Se kuitenkin loppui, kun täytti viikon ja oli muutenkin oli koko ajan terhakka tyttö. Sitten yhtenä päivänä se vaan oksensi maidot ulos noin puolen tunnin, tunnin päästä syötyään. Annoin sille lisämaitoa, jota se ei oksentanut pois. Vain tissillä oltuaan oksensi. Seurailin sitä kaksi päivää, kun kuitenkin lisämaidon avulla pysyi kunnossa. Viime perjantaina päätin kutenkin käyttää sen lääkärissä, joka ei siitä mitään vikaa löytänyt. Hilda nesteytettiin ja kotiin tultuaan se oli todella pirteä. Annoin sille, kuten muillekin, jauhelihaa, jota söi todella hyvällä ruokahalulla. Eikä se enää ole oksennellut ollenkaan, ei edes maitobaarissa oltuaan! 

Moi! Mää oon Hilda ja mua kauhiasti väsyttää. Söin just pikkasen lihaa ja se pistää silmät luppaseen.

Muutto suurempaan maailmaan


Päivää ennen kuin täyttivät 3 viikkoa, pennut muuttivat olohuoneeseen meidän muiden joukkoon. Tai no, pentulaatikossa aitauksen sisällä vielä ovat. Äkkiä tottuivat meluun ja meukeeseen. Nyt jo kovastikin liikkuvat ja pysyvät jopa neljällä jalalla. Aivastus tai haukotus kaataa pyöräyttää vielä selälleen. Haukkumista kuuluu ja tappeluitakin on nähty. Amanda on kova vipeltämään, Loviisa yrittää kaikkia käydä härppimässä välittämättä vaikka nukkuisivat. Ruoka menee alas mahdottomalla vauhdilla ja sen jälkeen vipinääkin aina riittää muutamaksi minuutiksi. 


Ruuan jälkeiset unoset.

Tässä nyt mietiskellään, mille alettais ja kuka tappelee kenenkin kans.

Frans oli rökitystuulella, kohteena Loviisa.

Koko kasa nukkuu.

Onkohan tämä Frans...

Amanda kokeilee tasapainoaan.

Murr, murr teille kaikille. Amandaa ja Fransia vähä mökötyttää.

Hilda rökittää Ingaa, Amanda Hildaa ja Franskin yrittää mukaan päästä.

"Täten siunaan sinut Frans ikuiseksi häviäjäksi". Tappelu lopulta kääntyi Loviisan voitoksi.

Tuijotuskilpailu

Keskusteluhetket edessä ja takana. 

Torikokous.

Ja kokous jatkuu...

Martta tuli kotiin!!


Vihdoin, kun pääsin Amandan syöttämisestä ja valvomisesta eroon, Marttakin pystyi tulemaan kotiin. Niin ikävä tuota neitiä jo oli ollutkin. Kotiin kun tuli, toiset ottivat sen vastaan aivan kuin olisi vain pihalla käynyt. Marttakin oli heti kuin kotonaan. Hyppäsi sohvalle ja juoksenteli kotia ympäri.


Martta ja Justus

Justuksen ja Alman lötköttelyhetki

Martta ihmettelee, mitä tuolla laatikossa oikein onkaan.
Seisomakuva Martasta ja Lunan korvat, jotka näköjään kaipaavat saksia :)


Kommentit