Maaliskuun lopun kuulumisia

Jospahan pitkästä aikaa jotain taas... Lopputyön väkertäminen ja loppuunsaattaminen vei innon tietokoneen käyttöön kotona, niinpä sitten on kuulumisetkin jääneet päivittämättä.

Alan olla vahvasti sitä mieltä, että Luna ja Devil saavat pienokaisia huhtikuun lopulla. Ne tietyt merkit, joista kokenemmat ovat minulle kertoilleet, tuntuvat Lunalla olevan. Ja onhan siitä tullut jotenkin mammamaisempi :) Se on rauhoittunut kovastikin (no, kovin herhiläinenhän Luna ei ole koskaan kyllä ollutkaan), lenkeillä lönkystelee vierellä eikä hötkyile juurikaan. Joskus innostuu Alman perään, mutta enimmäkseen vain nautiskelee kävelystä ja hajuista.

Kuva: Elmo Salmi
Kotona on tehty toimenpiteitä, että tiineys pääsee edistymään mahdollisimman turvallisesti: Yläkertaan koirat pääsevät vain illalla nukkumaan ja silloin, jos vietän enemmän aikaani siellä. Turhat portailla ramppaamiset on nyt laitettu pannaan. Lenkillä on Alma kovassa kurissa, ettei juokse ja revi Lunaa hännästä ja hyvin on Alma uskonut. Pitkiä lenkkejä ollaan tehty, mutta seurailen koko ajan Lunan jaksamista. Hyvin on vielä jaksanut ja kovasti nauttii.

Alman
kanssa saatiin viime viikolla aimo annos agilitytreeniä, kun olimme sekä omilla vuoroilla sekä vielä kahdella korvaavalla tunnilla. Se on sitten mahtava menijä tuo Alma. Oppii uskomattoman nopeasti ja sitä on aivan mahoottoman mukava ohjata!  Alkuajan joutavanpäiväiset juoksentelut ympäri hallia ovat jääneet ja nyt Alma käyttäytyy kuten pitääkin. Välillä innostuu kyllä liikaa haukkumaan, mutta kun itse rauhoitun, Almakin sen tekee. Kontaktit on tosi hyvät, vapaanakin. Kepit menevät vapaana neljästä metristä. No, niissä vauhti ei vielä ole paras mahdollinen, mutta so what - ne kuitenkin menevät! Keinu on se vaikein. Tällä hetkellä opiskellaan vasta kolauttamista, mutta viime kerralla Alma senkin hoksasi. Ja radalla, kun itse olen rauhallinen ja ohjaan oikein, tuo musta sähikäinen menee kuin vanha tekijä. Sitä jaksan itse ihmetellä, miten  Alma osaa tehdä oikein, kun tehdään esim. takaleikkaus, vaikkei sitä koskaan ole sen kanssa vielä tehty! Aivan ilmiömäisiä ovat nuo koirat - ja varsinkin Alma!

Karjalaisen Tiina räppäsi kerran kuvan Almasta ja minusta
Ja se pentulaatikkokin odottaa hakemistaan. En ihan vielä kuitenkaan sitä valmiiksi laita :)

Voit käydä katastamassa uusia kuvia Almasta ja Lunasta täältä.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Oliskohan tuo sukuvika, että agility sujuu :-)) t. Voltti