Voihan ripuli!

Aina ei oo koiranhoitaminen yhtä autuutta ja ihanuutta. Oon tällä viikolla sen toisen puolen taas kokenu. Meillähän on vielä kaks hoitolaista talosa, kun Impi ja Lempi lähtivät jo maanantaiaamuna kotiin viettämään loppuhiihtoloman oman perheensä parissa.  Eli kuus koira vielä meillä tepastellee.  

Tiistaina töistä tullesa ja oven aukastessa lehahti semmonen haju vastaan, että meinasin pyörtyä. Päästin koirat pihalle ja menin sisään tutkimaan hajun aiheuttajaa. Ja sehän löyty heti: joku koirista oli ripuloinu alakerran lattiat täyteen! Ja eihän se vielä mitään, mutta kun kaikki kuus koiraa oli vielä juoksennellu sinne tänne pitkin lattioita ja levitelleet sitä ittiään koko alakertaan! Ja eikä sekään vielä mitään: sitä ittiäänhän oli sitte vielä noisa kuudesa karvasesa ja haju senkus vaan levis. Ei auttanu muu ku luututa lattiat. Kolme kertaa ne mopilla läpitte kävin. Viimesimmällä kerralla laitoin semmosta hajunpoistoainetta, ku pelkkä pesuaine ei muuta ku sekotti hajun. Ulkona sitte tarkistin kaikki koirat ja syyllinen löyty todella helposti: Lindan perskarvoista roikku ruskeaa märkää sitä ittiään. Kaikki koirat kuitenki joutuivat pesulle, sen verran oli paska levinny.  Linda sai Tehobaktia iltaruuan mukana. Keskiviikkoaamuna jätin Lindan ja Vilman portin taakse keittiöön (Lindan sen vuoksi, kun Ellu ei juoksuhuuruissaan anna sen olla rauhasa ollenkaan). Ja töistä tullesa kaikki oli ok. Tänä aamuna en sitte Tehobaktia enää Lindalle antanu, vaan Inupektia. Ois kaiketi pitäny. Nääs: Tänään töistä tullesa hoksasin jo eteisesä, että sama tiistainen homma on eesä tänäänki. Oisittapa nähny sen siivon, mikä keittiön puolella oli - ja haistaneet sen hajun! No, ei muuta ku koirat pihalle ja lattioitten pesuun. Nyt oli sitte meijänki koirat päästelleet omalle puolellen muutaman pläjäyksen, mutta ne pysty keräämään paperilla pois. Kolmeen kertaan jälleen kerran moppasin lattiat. Tällä kertaa ei tarttenu pestä ku kaks koiraa. Meijän koirille riitti tassujen pesu. 

Mutta positiivisesti pittää aatella tästäki. Nyt on lattiat viimmesen päälle pesty - ja koiratki. Eikä tuo ripulointi oo tarttunu eli ei siis oo mahatautia, vaan Lindalla vaan on jostain syystä maha sekasi. Lindan mahahan on todella herkkä. Viime kerralla, kun Linda meillä oli, annoin sille raakaa lihaa ja kotiin mennessään oli ripuloinu. Nyt ei oo saanu mitään ylimäärästä, mutta jostain syystä maha vaan on löysällä. On muuten Linda nyt todella laumottunu. Juoksee pihalla muitten kans ihan eri tavalla. Ottaa yhteyttä muihin, haistelee juoksusten pyllyjä ja antaa muittenki haistella ittiään. Lenkillä juoksee toisten mukana, välillä käy kävelemäsä mun kans. Ippua Linda ei kestä ollenkaan. Ippu yrittää saaha edelleenki Lindaa leikkimään, vaikka saa aina ärisemistä vastaansa. Ketä vaan ärsyttäs tuommonen :) Linda on kyllä rohkaistunu aivan mahottomasti. Minultaki pyytää rapsutuksia, nukkuu mun jalkojen juuressa ja kun tuun töistä, hyppii vierellä.  Aivan ihana neiti!

Linda ilmiselvästi nauttii olla lauman mukana, vaikkei ihan vielä
uskalla kaikessa olla mukana.


Kommentit

Suositut tekstit