Hiljaista, niin hiljaista

Niinpä ovat sitte kaikki pennut muuttaneet uusiin koteihinsa. Hiljaista on kotona ja tunnelma aika haikea. Isot neitit ehkä nauttivat, ku ei oo kukaan heitä kiusaamassa, mutta minä jo kaipaan varpaitten purijoita ja lahkeissa roikkujia. Kävimme pitkän lenkin mettäsä, joka hiukkasen ikävää helpotti, mutta menee varmaan pari päivää ennen ku tästä tokenen - ja hoksaan, ettei tartte pelätä jalkoihin hyökkääjiä ja että astuis vahingossa jonku nelijalkasen karvasen päälle.

Tänään siis lähti viimenen pentu, Kerttu (joka jäi Kertuksi, ihanaa!), Ouluun täyttämään Miian ja Miron pitkäaikaisen haaveen. Reipas pikkuneiti otti pariskunnan heti omakseen nuoleskelemalla kummankin kasvot. Aivan ihana pikkuneiti Kerttu kyllä on! (Tai no, läksijäislahjaksi teki löysät kakat just lattialle laitetulle puhtaalle eteisen matolle. :)) Kertun 8-viikkoismitat olivat 1971 g ja 20 cm. Saapa nähä, mikä kaunotar tästä kasvaakaan!

Kerttu <3 
Keskiviikkona lähti Hannu (josta tuli Pekko Peikonpoika) kohti Ivaloa Marjan rakkaudelliseen hoivaan. Kavereita Pekolla kotonaan on useampi: Vincent (Violetdream Earl Of Souls), Rollo (tiibetinterrieri) ja lapinkoira (jonka nimen kohdalla iski blackout!). Hyvin oli menny piiitkä matka Kellosta Ivaloon, vaikka kuvittelin, että Pekko senkus vaan huutaa autossa, kuten teki edestakaisen reissun pentutarkastukseen välillä Kello-Oulu-Kello. (Kaikki pennuthan, siis Alman ja Impin pennut, todettiin pentutarkastuksessa täysin terveiksi ja upeiksi sheltinaluiksi!) Pekosta muutama kuva tässä. On se kyllä lutunen hänkin! Melekein 8-viikkoisen Pekon säkä oli 23 cm, paino n. 2700 g. Aikamoinen pötkälehän tämä poika on, mutta eipä tiiä, miten komiaksi kasvaa vielä!


Ja tässä nuo ihanuudet viimestä iltaa yhdessä:

"Voi ku tuo Pekko-veli on ihana! Ja huomenna me joudutaan
eroamaan. Nyyyyyh!"
"Tai no, en tiiä haitanneeko se, että Pekko lähtee..."
"Vielä ehin antaa sille köniin!"
"Äläää, en ollu tosissani, ihan vaan leikin!" Pekko kostamasa kiusaamistaan.
"Voi viiitsiiii ku vääsyyttäää, mutttaa jooos täsä vähäää vieläää jaksais..."
Pekko antaa viimesiään.
"Emmää ennäää jaaaaaksaaaa!" Kerttu kattoo ihmeissään sänkyyn
vajoavaa Pekkoa :)
Vielä yks yhteiskuva ennen Pekon lähtöä.
Alman ja Remun pennuilla on menny hyvin uusissa kodeissaan. Kaikki upposivat koteihinsa ihan tuosta vaan. Ihanan reippaita tyttöjä ja poika <3 Tällaisia ihania juhannusterveisiä saimme Violetdream-poppoolle:

Salli <3 Kuva Erika Takkinen
Stella <3 Kuva Soile Palosaari
Lyyti <3 Kuva Tuija Kotila
Ada kävi tänään riehumassa meijän pihalla Kerttua kiusaamasa. Olihan aikamoista vauhtia. Välillä tunteet kohos vähä liikaa ja piti ihan erottaa nuo neitokaiset. Adahan on siis sijoituksessa mun tyttärellä Vilmalla ja poikaystävällään Tomilla. Ada asuu kaupungisa, mutta käy kotona usiasti hoidossa.


Tytöt tahtoo pitää hauskaa. Just ja joo!

Hyi kauhia, ku pelottava sheltinalku!

Muka niin viaton Ada :)
"Me mittään olla tehty!"

On se vaan Ada niin lutunen! Ja nuo korvat - iiik <3

Ja ihanaa, Nemi (V. Dazzling Dame) voi tooodella paksusti Kartiosumun kennelissä.  Pieniä nelijalkasia siis odotettavissa heinäkuun puolesa välisä. Ootan ihan mahottomasti, että iteki pääsen niitä nuuskuttelemaan!

Toinen lomaviikko on  mennyt tosi kiireisesti, mutta tosi mukavasti. Arja-serkku tuli taas kesätyöleirille meille ja saatiin kyllä ihan mahottomasti aikaan. Pestiin mattoja ja "maalattiin" aita, kuisti ja laatat painepesurilla.  Sen lisäksi saatiin vielä kaikenmoista muuta aikaan. Koirat pyöri jaloissa, minkä ehtivät. Saivat liikuntaa, kun juoksentelivat aina peräsä, ku ravattiin sisältä ulos ja taas toiseen suuntaan. Pekko ja Kerttuki oppivat samalla tosi äkkiä tulemaan juosten sisälle, kun saivat palkinnon sen tehdessään. Ulos mentiinki sitte tietenki ihan ittestään ja enemmän ku innossaan

Riskipesu, mutta eipäs matto tykänny yhtään huonoa silittelystä ja
kastelusta! 40 vuotta vanha matto ja edelleenki ihan kelponen lattiaan.
Heittelin mattoja varastosta, ylä- ja alakerrasta ja niitähän alko löytymään
sitte vielä sieltä, täältä ja tuolta. Yhteensä 21 mattoa pestiin!
Onneksi oli se painepesuri!
Aita näytti ensin tältä...
"Painepesurimaalauksen" jälkeen se näytti tältä. Ihan ku maalattu ois!
Saunaki sai pesun ja lämmityksen. Pitkän kaavan mukaan nautiskeltiin
löylyistä ja lämmöstä. Välillä käytiin jäähyllä:
Eikä ollu ees sääskiä ku oltiin kunnolla varustauduttu Thermocelleillä.
Kuistiki sai uuden puhtaan pinnan.
Arja taas kerran höynäytti mut ostaan kukkia, että pääsi niitä istuttelemaan.
Yritän nyt muistaa ne kastella, jos ei vettä satu satamaan. Kerttu seuraa
tarkasti hommia.
Nyt on ihan outoa, kun ollaan kotona vaan minä, Alma, Luna ja Ellu. Niiiin on hiljaista ja ylirauhallista. Takana on ihana aika pentujen kans. Vaikka hommaa oli aivan mahottomasti, kyllä sitä touhua ja toimintaa kaipaa. Mutta jospa tästä normaalista arjestaki jossain vaiheesa oppii taas tykkäämään...

Ellun leikkaus on tulevana maanantaina. Sitten alkaa pitkä kuntoutusaika ja siihen pittääki sitte keskittyä ihan kunnolla. Näyttelyt on tietenki Ellun osalta poissuljettuja, mutta onneksi on Vihtori, jota saan Jennin suostumuksella käyttää näyttelyissä. Fiona ja Ippukin pääsevät kehään mun handlaamana jonku kerran. Seuraava koetus onkin sitte Oulu viikon päästä sunnuntaina, jollon mukana ovat Vihtori, Fiona ja Ippu.

Kommentit