Pötkylät rekkarissa, mutta eihän tuo vauhtia hillitte

Pyllerön pallerot rekisteröity!

Vihdoin viimein saatiin pötkylöille nimetki Henrin kans keksittyä. Kreikkalaisen mytologian jumalat olivat tällä kertaa teemana. Henri keksi aivan ihanat nimet Impin pennuille:
 
Hymn To Helios - Hannu

Ja Alman pennutkin ovat sitten kirjoihin ja kansiin naputeltu:

Grace To Gaia - Tyyne
Grace To Aither  - Oskari
 

Huoh ja voih tätä menoa!

Täälä on ihan mahoton meno nykyään käynnisä suurimman osan päivää! Vauhti on aivan siis mahotonta. Haukutaan, vingutaan ja juostaan huoneesta toiseen ihan  päättömästi, Ihan meinaa itelläki välillä pää mennä sekasi. Pissapaperit saa kyytiä ja minä niitä paperin riekaleita sitte kerräilen parempaan talteen, minkä ehin.

Tekemistä riittää mulla aika tavalla. Aamulla menee reippaat 50 minnuuttia (oli ihan pakko ottaa aika), ku moppaan ensin lattiat pariin kertaan, että pystyy laittaan pennuille ruuan. Sen jälkeen laitan pennuille ruuat kuppeihin mahottoman haukkumisen ja päälle hyppimisen säestyksellä. Kolme hitainta syöjää, Sylvi, Kerttu ja Tyyne saavat kuppinsa aidan taakse. Neljä ahneita eivät jaksa ootella, että laitan kupit lattialle. Pomppivat ja hyppivät ja suorastaan raastavat ruuan mun käsistä. Kun saan vihdoin viimein neljä kuppia lattialle, alkaa pentujen jako kuppiensa eteen. Jos ei oo tarpeeksi nopia, yks kuppi on jo neljän toimesta tyhjentyny. Oon yrittäny kehitellä erilaisia tapoja laittaa ne kupit lattialle, mutta vielä en kahella käjellä neljää oo saanu semmosella vauhilla, ettei tappelua ruuasta ois tullu. No, yritän kuitenki olla tasapuolinen ja katon, että kaikki saavat kuitenki ruokaa suht saman verran. Sitte mun pitää vahtia kolmen hitaan syöjän kuppeja aidan takana. Nuo neljä ahneita kun oman syöntinsä jälkeen alkavat vinkua ja hyppiä aitaa vasten, ku näkevät ruuan neitien kupeissa. Hannu on sinnikkäin. On pari kertaa saanu aidan kaadettua päällensä, mutta ei oo  milläsäkään siitä, vaan hyökkää neitien kuppeja kohti mahottomalla voimalla. 

Kun pentujen ruokailu on ohi, saan vihdoin viimein päästettyä nuo viis isoa neitiä ulos. Sehän ei onnistu ilman pentujen mukaantuloa, jos ei niillä oo jotain muuta tekemistä. Yleensä ruuan jälkeen alkavat sitte leikkiä toistensa kans ja unohtavat minut ja isot neitit. Kun isot neitit on ulkona, keitän itelleni kahvit ja moppailen vielä lattioita ja keräilen pentujen ruuanjälkeisiä kakkoja. Isot neitit syötän sitten. Kun pennut ovat alkaneet pikkuhiljaa asettua kauhian rallinsa jälkeen, lähen käyttään isot neitit aamulenkillä. Takasi tullesa toivon mukaan on suht rauhallista ja pystyn jo istahtaan keittiön pöydän ääreen aamukahville ja lukemaan päivän Kalevan. 

Täytyy sanoa, että välillä oon tosi väsyny. Se ei kuitenkaan tunnu pahalta väsymykseltä, kun ei tartte ku kattoa  pennun päätöntä menoa pitkin lattioita ja tietää, miksi tätä työtä tekee. Ihanaa aikaa ja teen koko ajan surutyötä niiden lähtemisen vuoksi. En millään haluaisi luopua noista ihanuuksista, mutta ei niitä vaan voi kotiinkaan kaikkia jättää.


Sylvi (tuleva Salli) ja Kerttu yllätettyinä.
Hyvästi, rakas tossuni!
Tossua pähkäillään ihan kolmen voimin!


Sisarukset Tyyne ja Matilda <3
Hannu-tylleröinen :)
Lyyti <3
Tyyne ja Lyyti.
Tyyne
Lyyti lötköttää.
Kertullaki on hienonen väsy.
Tyyne poseeraa.
Oskari istuskelee ja mietiskelee.
Justiina ja Riia kävi emäntänsä Miian kans kylässä eilen. Vauhtia riitti, ku nuo riiviöt purskahtelivat pihalle. Tässä muutama Miia Väänäsen ottama kuva porukasta.
Jaa-a, joku syö nyt just ämpäriä. Kauhia hampaitten kolina vaan kuuluu. Pikkuhiljaa alkavat nyt hyytyä  kuitenkin yks kerrallaan. Kolme vielä tahisee omiaan, neljä nukkua torsottaa sielä täälä. Kohta saavat isot neitit sitte ihan laatuaikaa emännän kans ja pääsevät syliin sohvalle.  Täsä vielä eiliseltä muutama nukkumakuva. Kohta kait tänäänki tämmöseltä täälä näyttää.

Eilen Vilman syömä leipä ois  kelvannu jollekki muullekki :)

"Leipää, pliis!" tahtovat Luna, Ellu, Alma ja Impi.
Lempilläki korvat pystysä, ku on tärkiää tehtävää suorittamasa.
Lemposesta toinen kuva ikinä, ku on korvat noin :D

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Miten ne voikin olla niin ihanan näköisiä <3 pikku nallukoita. Kerttu varsinkin on sen näköinen, että voisin ottaa sen heti...trikit kun on minun mieleen...syystä kun täällä yksi collie trikki on.
Ihania, ihania!
Yritähän itekin levätä jossain välissä :)
T. Lahja