24. heinäkuuta 2016

Huh, viikonloppuna hellettä piisasi - ja koiria

Perjantai-iltana laittelin kaikki kuntoon lauantain Kemin näyttelyä varten. Vihtori oli puunattu, tavarat pakattu, itelle vaatteet katottu ja jopa kynnetki varpaita myöten lakattu. Nukkumaan menin hyvissä ajoin, että jaksaa viideltä aamulla ylös nousta. Nukahinki heti - ja heräsin puolen tunnin päästä. Siinä sitte pyöriskelin sängyssä, välillä kävin kävelemäsä ja nukahin lopulta klo 4.45 eli varttitunniksi. Koko yö siis meni kipuillessa. Ala- ja yläselkä, jalat sekä niska täysin jumissa! En uskaltanut ottaa lääkettä, kun ajattelin, että jos otan, oon ihan töötiskö koko seuraavan päivän. Ois pitäny ottaa. En nääs viijen aikaan oikein pystyny liikkumaan ollenkaan. Joka paikkaa juili, kävellesä jalkoihin ja käsiä liikuttaesa olkapäihin. Pää oli ihan kuin sumussa, verenkierto niskan jumin vuoksi ei toiminu. Välillä huippasi ja tietenki sitte pääki oli kipeä. Ei auttanu siis muu ku jäädä näyttelyistä pois. En ois voinu seisoskella/kävellä kunnolla. Onneksi kuitenki Vihtori pääsi näyttelyyn Sannan ja Miian mukana.

Jännäsin sitte kotona näyttelytuloksia. Aivan upea ajantasanen raportointi näyttelystä koko ajan tuli! Miia lähetteli kuvia, videoita ja tuloksia, kun Sanna ja Vihtori kehää kiersivät. Hienosti Sanna Vihtorin kans meni! Ikävä kyllä tuomari säikäytti Vihtorin mittatikulla eikä Vihtori siitä sitten tokeentunu ollenkaan. Mutta ERI oli tuloksena, joten aivan upia niin! Sannan ja Fionan kehistä sain videota ja jännäsin koko ajan, mitä tuloksia sieltä tulee. Miia siis kännyn toisessa päässä piti mut ajan tasalla. Fiona sai ERIn, joten aivan upiasti seki meni. Sannan vuoro oli sitte olla kännyn päässä, ku Miia ja Justiina menivät kehää. Justiina sai myös ERIn.  Aivan upia päivä kaikilla, vaikka sijoitusta ei tullukaan! Kiitos Sanna ja Miia, kiitos teille!
Tämmönen oli tytöillä leiri tällä kertaa. Oispa ollu
ihana olla mukana! Kuva Sanna Törmänen
Justiina ihmettelee, minne emäntä meni.
Kuva Sanna Törmänen
"Joo-o, mää meen kohta kehään!" Vihtori <3
Kuva Sanna Törmänen
Sanna ja Vihtori. Kuva Miia Väänänen
Sanna ja Fiona kiertävät kehää.
Kuva Essi Perttula
Miia ja Justi. Kuva Essi Perttula
Iltapäivällä tuli Ada emäntänsä ja isäntänsä kans meille ja kohta sen jälkeen hoitolaiset Siiri ja Valto. Meillä on nyt sitte 1,5 viikkoa kolme Susadanin kasvattia: Susadan Vanilla - Alma, Susadan Go American - Valto ja Susadan Zirkonia - Siiri. Jotenki kaikki ovat niin samanlaisia. Alma ja Siiri meinaavat mennä mulla sekaisin, sen verran samanlaisia ovat, jopa luonteiltaan. Sanna, kun toi Vihtoria, ei etes huomannu ensin, että meillä oli kaksi trikkineitiä. Luuli näkevänsä aina vain Alman :) 

Fiona kovasti yrittää äitiään miellyttää :)
Huom, Ellun uus side, vaaleanpunanen, jossa sydämiä
Kuvaa Ellua paljo paremmin ku tiikerikuosi alla olevassa kuvassa:


Rokki-Ellu minihame päällä.
Näin sitä jonossa toisiin tutustuttiin :)
Siiri
Valto
Hyvin upposivat heti laumaan hoitolaiset. Ada yritti saada kaikkia leikkimään kanssaan ja kun kukaan ei oikein innossaan ollu, hyppi koko ajan sitte vaan Valton kimpussa. Valto ei välittäny mitään, vaikka Ada sitä repi korvasta ja hyppi päälle. 


Lauantai-ilta ja sunnuntaipäivä menivät sitte ihan vaan pihalla ollen. Välillä porukka jakso juosta nurmella, mutta helle kyllä vei veronsa ja lopulta kaikki makoilivat siellä täällä, välillä auringossa, välillä varjossa. Adalla oli omat juttunsa. Naurettiin sille ihan kunnolla, kun leikki vedellä niin, että työnsi nokkansa silmiä myöten veteen, puhalsi nokallaan kuplia ja yritti niitä sitten saaha kiinni. Videota yritettiin ottaa, mutta joka kerta, kun kännyn sai käteen, leikki loppu. 

Ja tämmönen oli lopputulos vesileikeistä :)
"Tää on niin mun oma vati!"
Lauantaina uroksilla, Valtolla ja Vihtorilla, oli pienonen kisa, kumpi se nuo tytöt oikein omistaa. Hännät tötteröllä seisoskelivat vierekkäin, Valto murraten ja Vihtori vähä ihmetellen. Siihen se kuitenki jäi ja aamulla olivat jo hyvää pataa.

Kuka on paikan kingi?
Kummallisia ovat nuo shelttilöiset. Lämmintä oli muutenki jo yli 25 astetta, mutta eikös vaan pitänykki pihan kuumimmilla paikoilla makoilla ja läähättää. 

Susadan-tytöt ja Luna. Miksi ihmeesä sitä pittää kuumasa auringosa
makoilla. En itekään tahtonu jaksaa, vaikkei turkkia ookaan!
Luna käväs välillä jäähyllä.
On niissä samaa näköä :)
Vihtori ja äitinsä Ellu keksivät hyvät varjopaikat. Ellu on tuon paikan
ottanu omakseen. Helteellä menee lopulta aina tuonne ja saattaa nukkua
sielä vaikka kuinka pitkään.
Välillä pitää kävästä lämmittelemäsä :)
Valto kattelee muitten laiskottelua.
Tänään meillä kävi vieras, Ricky-sheltti. Kovasti tämä herra oli sitä mieltä, että pitäis kokeilla, kuka se kingi on. Eipä muut oikein innostuneet asiasta. Ricky on pienonen poika, säkältään lähellä Adan kokoa, joka on nyt 12 vkon ikäisenä 27-28 cm. Aivan ihana poika kyllä!!

"Kuule, nyt et ala mulle pullikoimaan!", sanoo Luna.
Oijoi, ku hän on nätti!
Eikös vaan olekin!!
Perjantaina käytiin Ellun kans taas vaihdattamassa side. Tällä kertaa otettiin myös tikit pois. Ihan hyvin on leikkaushaava parantunu ja hyvin Ellu jalallaan kävelee. Kivuista ei oo tietoakaan, ku pystyy jalkaansa käyttämään. Nyt voin ite vaihtaa siteen viikon päästä eikä tartte Ellua lääkäriin viiä. Ei oikein tunnu tykkään siellä käydä :)


Ei kommentteja: