Mätsärissä kaatosateessa ja Pulmu virtaa tuomassa

Mätsäreissä kastumassa Rantsilassa

Kävimmä veljestrion Topin, Ilpon ja Paten kanssa Rantsilassa mätsäreissä kokeilemassa, miten poijaat osaa käyttäytyä, kun on mahoton määrä koiria, ihmisiä ja varsinkin uusia hajuja. 

Katselin paria tuntia ennen lähtöä säätiedostusta ja näytti, että suht mukava sää pitäis Rantsilassa olla. Eli eikus matkaan! Ilpo ja Topi häkissä takana ja me naiset tietenki etupenkeillä. Kun lähestyttiin Rantsilaa, alkoi sataa taivaan täydeltä vettä. Siinäpä jo käväs mielesä, että märkä reissu taitaa tulla. 

Mätsäripaikalle päästyämme tuli vettä, tietenki. Sateenvarjot pään päälle ja ilmottautumaan. Ilpo heti autosta ulos päästessään oli sitä mieltä, että kaikille pitää ilmoitella, että HÄN on saapunut. Topikin sitä yritti, mutta uskoi, kun pari kertaa ilmoitin, ettei moinen ole suotavaa. Ilpon ego ei moista hoksauttelua suvainnut ja niinpä joutuikin miettimään pitemmän aikaa, mitenkä sitä nyt oikein mätsäreissä ollankaan. 

Pate olikin jo valmiina paikalla ja siinä alettiin odottelemaan omaa kehään menoa. Oltiin ilmoittauduttu niin, etteivät veljekset joudu vastakkain kehään. Topin kans mentiin ensin ja Topi sai sinisen nauhan. Seuraavana oli Ilpo - sininen nauha ja sitten Pate - punainen nauha! Todella mukavasti Topi osas kehän kiertää ja myös seisominen ja pöydällä olo meni hyvin - kuin vanha tekijä siis.  Ilpolla oli turhankin kivaa kehässä, mutta hyvin sekin osasi välillä mennä. Pate meni kuin vanha tekijä. 

Tässä muutama mätsäreissä kuvanneen Petri Valoahon kuvista, joihin mekin ollaan osuttu: 

Katariina nostanut pöydälle Ilpon, joka ei välitä tuon taivaallista tuomarin koskettelusta.

Topi sai paaaaaljo nakkia mätsäri-iltana.

Ihana Pate ja upea Heini.

Lopputulos oli: Topi sinisten ykkönen ja meno BIS-kehään, Pate punaisten kolmonen (varmaankin toisen pallin puuttumisen takia, kun tuomari kehui kuitenkin Patea kovasti kehässä). Ilpo otti harjoittelun kannalta. 


Topin eka palkinto sinisten voiton jälkeen.

BIS-kehä oliki sitte oma juttunsa kokonaan. Ilta meni kuitenkin suht aurinkoisessa säässä, mutta just kun BIS-kehä alkoi, taivaalle nousi aikas mahoton pilvi, joka sitten pudotti kuin ämpäristä vettä, kun kehää Topin kans kierrettiin. En nähny lasieni takaa mitään eikäpä Topikaan tykänny ollenkaan sateesta, tuskin näki sekään mitään. Enpä oo sitte lapsuusaikojen ollu niin märkä kuin kehän jälkeen olin! Kenkien kuivahtamiseen meni kaks päivää! No, hyvin kehä kuitenkin meni: Topi oli kuudes ja voitti ihan maaahottttttoman määrän ruokaa ja herkkuja!


Meinas tila loppua koirien kaapista, kun  nämä sinne laitoin

Hauskaa oli, vaikka ihan litimärkiä Topin kans oltiin!


Pulmu-hoitolainen kävi ihastuttamassa meijän laumaa

Pulmu tuli meille viime lauantaina hoitoon. Ihan innossaan oli laumaan pääsystä. Ja meijänki lauma hoksas lopulta, että tuttuhan sieltä ovesta sisään juoksi. Topi oli aivan innossaan, kun sai kaverin. Viikon verran tuo parivaljakko oli aivan erottamaton ja vauhtia riitti, varsinkin ulkona. 

Tästä se sitte alko, takapihan rallilla. 

Tässä videossa ollaan Katin luona Limingassa ja siellähän oli lisää kavereita. Nuoriso veti rallia, kun vanhemmat lötkötteli terassin varjossa.

 


Lenkeiltiinkin useaan otteeseen. Aivan mahtava lenkkeilypaikka ihan tässä meijän lähellä. Koirat tykkää juosta tietä pitkin ja pysähellä haistelemaan. Luna seuraa meitä pitkän matkan päässä omaa vauhtiaan ja ottaa kiinni meidät kiinni, kun jollekin nappulaa oon antamassa. 

Ellu täytti heinäkuun alussa 8 vuotta. Ei oikein välittäny, kun kuvaa otin, mutta herkkupala kuvauksen jälkeen kiinnosti kovastikin 😉

Topi paikallaan ja ihan nätissä asennossakin 😍 Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ompas kiva lukea koirien kuulumisia. Äsken noi pennut oli vielä niin pieniä, nyt jo ihan isoja :)
Anonyymi sanoi…
Moikka. Onko teillä pentuja suunnitteilla?
Kaija sanoi…
Kyllä tosiaan kasvaa pennut nopeasti! Sen huomaa vasta, kun kuvista katsoo :)

Pentuja on suunnitelmissa vuoden 2022 keväälle.