Kesän kuumalla istahin katseleen taaksepäin

Eipä tässä oikein muuta jaksa kuin istuskella sisällä inverterin puhaltaessa kylmää ilmaa niin, että varpaat jäätyy. Ulos ei oo menemistä - lämpöasteita siellä +31! Nyt kuitenkin tuli pilvet ja ukkonenkin jyrähtelee kuin naapuri raahais huonekaluja huoneesta toiseen, joten eiköhän täsä kohta jotain helpotusta helteeseen tule. Ainaki hetkellisesti.

Mutta niin on laahannu jäljessä koko blogi, että oikeastaan kiitän hellettä, että pääsen kertoilemaan, mitä tässä on tapahtunut viime postauksen jälkeen. Suht paljon onkin tapahtunut 😉

Oulun kaksipäiväisessä näyttelyissä Violetdreamin neitosia

Lauantaina käytiin Loviisan ja Nupun kanssa kiertämässä nuorten luokan kehä ja mukana oli tietenkin Justiinakin veteraaniluokassa. Hienosti meni, vaikka nyt Loviisan peitsaamiset sai minut hiukan huolestumaan. Tulokset oli kuitenkin todella hyvät - ERInomaisen saivat molemmat nuoret ja Justiina, jo Suomen muotovalio, veteraaniluokassa ERI 4. 

Kuumaa oli, mutta ei vielä läheskään niin kuuma kuin sunnuntaisessa Nord-näyttelyssä. Jo kotoa lähtiessä kauhistutti, miten siellä jaksaa olla. Puolet ajasta aurinko paistoi suoraan ja kuumasti, vettä ehdin juoda 1,5 litraa ennen kehää, mutta kehään päästyämme aurinko menikin pilveen ja helpottui olokin.

Mukana olivat siis tänään Nuppu, Halti ja Justiina. Halti lähti hakemaan tulosta agilitya varten, ja Hyvä olisi riittänyt. Tuomari oli kuitenkin hellä ja niinpä Nuppu nuorten luokassa ja Halti avoluokassa molemmat saivat ERInomaisen ja Justiina veteraanikehässä ERI 4 SA. 

Loviisa, Violetdream Keep On Exploring

Nuppu, Know-It-All

Justiinasta ei kuvaa hoksattu ottaa, joten tässä valioitumiskuva
syyskuulta 2019. Justiina on siis Lunan pentu, kennelnimeltään
Violetdream Celica.

 Jokunen kuva myös sunnuntailta:

Nuppu-ihanuus
 

Malviina ja Nuppu

Halti ja, uups, minäki kuvassa punasine naamoineni.

Eiköhän tässä innostuta muuallekin vielä ilmoittamaan koiria. Oli niin mukava näyttelyssä olla jälleen!

Toukokuu

Luka uuteen kotiin 

Kun noita poikia seurailin pitemmän aikaa, alkoi pikkuhiljaa se mahoton meno vaikuttamaan jo vanhempiin koiriinkin. Tylsistyivät siis jatkuvaan pentujen viuhahteluun ja varsinkin Lukan haukkumiseen. Myös minua jo pikkiriikkisen kyllästytti pissojen ja kakkojen pesu lattioilta, ja niin päätin, että Lukalle etsitään uusi koti. Se löytyikin todella nopeasti ihan tästä läheltä Oulunsalosta. Ihanaan perheeseen pääsi Luka. Ja meilläkin meno hiukkasen hiljentyi. 

Lukasta on tullut jo iso poika ja luonne on juurikin nappiin. Näissä kuvissa Luka piirun alle 5 kk.
 

Näyttelytreenit porukalla

Kun on tarkoitus näiden poikien kanssa käydä näyttelyissä, piti järjestää näyttelytreenit. Mukana olivat Pate, Topi, Nuppu ja Loviisa, joten mukavasti oli porukkaa Ensin väsytettiin veljekset, joista tässä muutama kuva. Lisää löytyy täältä.

Alma eläinlääkärissä jälleen

Almaa olin viemässä hammaskiven poistoon ja pyysin ultraamaan kohdun samalla. Niinpä sitten jouduttiinkin kiireellisesti kohtu poistamaan, kun oli märkäkohtua kehittämässä vauhdilla. Nyt on Alma kuin nuori tyttö, leikkii Topin kans minkä ehtii!

Tässä Almasta muutama kuva näyttelytreeneistä. Se kerrankin halusi, että siitä otettaisiin kuvia, poseerasi kuin vanha tekijä. Pakko laittaa tähän useampi, kun se on niin ihana 11,5-vuotias 💓


Hoitolaisia

Hoitolaisiakin meillä on ollut, mm. Tervosen Maaritin Navi ja Tina. Ilmpi ja Lempi olivat pari päivää ja Ada ja Lilja ovat aina välillä meillä kuumuutta paossa.

Tässäpä yks kokoonpano toukokuun lopulta, jossa myös Unelma ja Loviisa Navin ja Tinan lisäksi meillä: 

 


Kesäkuu

Alotettaanpa kesäkuu tämmösella kuvalla. Kävimme Unelman ja Loviisan luona 8 koiran kans kyläilemässä. Ihana, että on paikka, jonne otetaan avoin sylin tervetulleeksi tämmönen mahoton porukka. 

Vasemmalta Unelma, Topi, Ellu, Loviisa, Luna, Justus, Alma, Pate, Impi ja Lempi.

Pate uuteen kotiin

Kun käytin Paten ja Topin toisella rokotuksella, ei Paten toista kivestä vieläkään löytynyt oikealta paikaltaan. Kovasti olisin sen kotona halunnut pitää, kun siinä kaikki muut paitsi palli ovat just ja tasan kohdallaan. Luonne on aivan upea ja onhan se niin kauniskin. Mutta piti ottaa järki käteen ja unohtaa sydämen ääni. Kun ei sitä voi näyttelyissä käyttää eikäpä siitä jalostusurosta tule pentuajan jalan turvotusten vuoksi, piti tehdä päätös ja etsiä sille uusi koti. No, etsiä ja etsiä. Sieltähän se halukas jo löytyi ennen kuin oli edes päättänyt Patesta luopua. Pate muutti lähelle, Linnakankaalle, sille just niin soppeliin kotiin - on lapsia, joista se tykkää ja rakkautta saa mielin määrin.

Pentutapaamisia

Pentutapaamisia järjestin useamman riippuen siitä, miten kukanenkin mukaan pääsin. Laitan tähän alle linkit Kuvat-osioon jokaisesta treffistä erikseen:

L-pentueen treffit 16.6.2021, mukana Ilo, Tilda, Ufi ja Hilma: Linkki kuvakansioon

L-pentue 20.6.2021, mukana Nova: Linkki kuvakansioon

M-pentue 23.6.2021, mukana Luka: Linkki kuvakansioon

M-pentue 29.6.2021, mukana Ilpo ja Pate: Linkki kuvakansioon 

Justus patin poistossa

Eläinlääkärikäynneistä en tässäkään kuussa välttyny. Justukselta löyty patti oikeasta kyljestä ja sitä kävin Sun eläinlääkäriasemalla Tiinalla näyttämässä. Siitä otettiin ohutneulanäyte, josta löytyi vähän soluja. Päätettiin sitten leikata patti pois, kun ei Tiina osannut sanoa, mikä se oikein oli. Justus siis leikattiin seuraavalla viikolla, patti poistettiin ja lähetettiin patologille tutkittavaksi. Onneksi ei siinä ollut mitään vakavaa. Justus sitten viikon verran oli tyttäreni Wäinön vanhoissa vaatteissa siihen saakka, kun hoksasi, että senkin läpi voi nuoleskella haavaa. No, ei auttanut kun laittaa tötterö päähän ja alottaa antibioottikuuri. Hyvin sitten saatiin haava parannettua ja Justus on jälleen ehta ittensä. 

Puku päällä ei Justus ottanut askeltakaan, jos ei sitten ollut ruokaa tarjolla. Vähän näyttää päähän ottavan tässä kuvassa 😉

 
Tötteröön totuttuaan se jo juoksenteli entiseen malliinsa pihalla eikä lopulta ees kollautellu päätään mihinkään


Tässä nyt on pääkohtia parin viime kuun touhuiluista. Koirien lisäksi oon innostunu mm. kalkkimaalilla maalauksesta. Kukkapurkkeja ja kiikkutuolin oon tähän mennessä maalannu. Ai niin, ja värjänny hameen ja muutaman paidankin kalkkimaaleilla. Terassilla oottelee yöpöytä maalaustaan. Mahtava maali! Kannattaa kokeilla. Ei haise, on vesiliukoinen ja kaiken lisäksi myös luontoystävällinen. Tässä linkki maalisivuille, joista tätä Vintage-kalkkimaalia voi tilata ja siellä on vinkkejä maalin käyttöön: Sisustus Patina.


 

Lomaa on vielä parisen viikkoa jäljellä. Jotain koirajuttuja varmasti keksin vielä sille ajalle 😉Kommentit