Tervehdys pitkästä aikaa

On kulunut viitisen kuukautta siitä, kun viimeksi olen blogiani päivittänyt. Takana on erittäinkin raskas syksy ja siitä takaisin normaaliin arkeen pääseminen on vienyt aikaa. Usein olen jo aikonut kirjoitella, mutta sen verran kiireistä koiraelämää on tullut vietettyä, etten ole vaan ehtinyt tai jaksanut enää iltasella kirjoitella.

Hoitolaisia on riittänyt!


Tässä noin puolentoista kuukauden aikana meillä on ollut erinäisiä laumavariaatioita, kun on hoitolaisia tullut ja lähtenyt. Yhteensä 9 shelttilöistä on ovesta sisään tepastellut ja ulos rynnännyt. Hoitolaisrumban aloitti Unelma helmikuun alussa. Sen jälkeen ovat kaikki Adan ja Ukkiksen pennut olleet erinäisiä aikoja, Lilja ja Ada sekä hoidossa että kylässä useampia kertoja ja viimemmäksi ovat olleet ransut Impi ja Lempi. Meillä on kuulkaas ääntä ja ryminää riittänyt! Lenkillä ollaan käyty monenmoisilla kokoonpanoilla. Suurin lauma oli mukana tänään, 8 shelttiä siellä lumessa rymysi. 

Eikä mitenkään ole kotia rauhoittanut se, että Alma on juuri nyt ja tänään tärppipäivillään. Housut jalassa nyt tuossa kulkee, ettei Justus pääse ihan loppuun saakka intoaan näyttämään. Myös Ada ja Lilja juoksevat, mutta jostain syystä Alma viehättää Justusta kaikkein eniten. No, Almahan on tunnetusti täys lortto, lumppu - vai mikä se oikea sana nyt onkaan sitä kuvaamaan - joten helppo saalis kaikille ja kaikelle, niin sanotusti. Tuossa se vaan seisoskelee keskellä lattiaa paikallaan häntä kääntyneenä ja odottaa auttajaansa. Ja haistelijoita riittää!

Tällainen kokooma shelttejä meillä on siis käynyt ja pari odottaa vielä hakijaansa. Kaikki Adan ja Ukkiksen pennut ovat siis meillä nyt käyneet ja Impin ja Ukkiksen tyttö Lilja viettää muutenkin aikaansa meillä, Vilma-tyttärelläni kun asuu. Lempi tulee aina Impin kanssa yhdessä. Mikäs niitä erottamaan, kun niin älyttömän hyvin yhteen ovat sitoutuneet. Taitaa huomisen jälkeen olla aika kynsille lyöty ja outo olo, kun jäädään noitten neljän meillä vakituisesti asuvan kanssa viidestään :)


Tässä tämän päivän kokoonpano: Lempi, Impi, Ada, Ellu, Luna, Alma, Justus ja Lilja.

J-pennut lähtivät lokakuussa


Adan ja Ukkiksen pennut lähtivat lokakuussa ja kaikki pääsivät aivan ihaniin koteihin, jälleen kerran. Kaikki ovat tässä lähistöllä ja saan niitä nähdä usein. Morris jäi minun ja Ukkiksen omistajan Tiina Karjalaisen yhteisomistukseen ja viettää paljon aikaansa meilläkin. Ihana uros siitä on tulossa - ja on kyllä jo nytkin. Aivan ihana luonne ja muutenkin niiiiiiin ihana poika! Näitä pentuja on myös tarkoitus näyttelyissä kuljettaa siihen saakka, että omistajansa innostuvat itse käyttämään. Aivan upeita pakkauksia kaikki!

Tässä muutama kuva niistä nyt, kun lähestyvät 7 kuukauden ikää.

Ensin Velmu, Violetdream James Bond 



Ja sitten Halti, Violetdream Jackie Brown


Seuraavana Unelma, Violetdream Jane Marple


Kuva Kati Pistemaa
 Morris, Violetdream Jack Sparrow



Dumle, Violetdream Johnny English



 Tämä on vielä ihan pakko laittaa. Sisarusten, Halti ja Morris, hellä hetki.


Joulun hoitolaisia ja alkuvuoden vierailijoita


Joulun ajan meillä olivat jälleen kerran Valto, Siru ja Viivi hoitolaisina. Kaikki tulivat kuin kotiinsa, jopa Viivikin, ja meidänkin koiramme ottivat nämä edellisenäkin joulunaikana meillä vierailemassa olleet kuin kuuluisivat laumaan. Tässäpä yksi lenkkikuva.


Pitkästä aikaa näin myös Jessen, Liljan veljen, Impin ja Ukkiksen pojan. Tämä pikkuinen poika on kyllä aivan ihana, luonteeltaankin, ja turkkia riittää vaikka muille jakaa!




Normaalia arkeakin välillä


Omien koirien kanssa ollaan edelleenkin juoksenneltu metsässä. Pihalla Justus pitää minut kiireisenä lelujen kanssa. Ei kertaa, etteikö se vaan seisoisi mun edessä lelua tuoden ja katsoen minuun niin hellyttävästi. Se on aivan pallohullu, melkeinpä pakkomielteinen lelun/pallon perässä juoksija. Ei vaan tahdo onnistua se lelun heittely, kun Lunalla on puolestaan pakkomielle omista leluistaan. Kun heitän lelun, Justus juoksee sen innoissaan hakemaan, ja Luna perään. Luna nappaa lelun ja lähtee ylpeänä juoksentelemaan pitkin pihaa lelu suussaan. Leluja pitää siis aina olla kaksi, toinen Lunan suuhun, toinen Justukselle. Ja ne vaihtuu joka heitolla :) 

"Heitä, pliiiiiiiiis!"
Ja tähän suuhun se lelu taas päätyi...

Alma voi tosi hyvin, vaikka ikä lähestyy 10 vuotta. Ei kyllä ole Lunaakaan näytä mikään vaivaavan ja sekin täyttää huhtikuussa jo 11 vuotta. Ellu-prinsessa jatkaa omana itsenään. Nyt hoitolaisten aikaan on ollut välillä hieman vaisumpi, mutta niin se on aina, kun ylimääräisiä meille tulee. Syö kuitenkin ihan hyvin ja lenkillä vetää pitkin metsiä haukkuen vähän kaikkea. 

Tässäpä kuvia meidän pallohullusta Justuksesta:

Tukka laitettuna.

Bilettäänkö menossa?

No, ei vaiskaan. Sohvalla on paljo kivempaa.

Ja näin mukavan talvisissa maisemissa me käymme lenkillä. Tässä ovat mukana myös Morris ja Unelmakin.



Kommentit