Harjottelua, harjoittelua

Pikkuhiljaa mennään kohti pentujen ensiaskellusta näyttelykehässä, kun nämä neljä lähtevät  Vaasaan 13.4., kolme pentukehään, yksi junnuihin. Aloitettiinkin sitten harjoittelut sitä silmälläpitäen ja vuokrasin Iin koiruuksien hallin näyttelytreenejä varten. Mukana kehäkiertämistä, pöydällä ja maassa seisomista opettelemassa olivat Halti, Morris, Lilja sekä Unelma.

Halti, Morris, Lilja ja Unelma
Juha ja nelijalkaiset.

Liljaa jännitin kovastikin etukäteen, mutta sehän meni kuin vanha tekijä. Eikä haukkunut ollenkaan hallissa sisään tulon jälkeen! Pöydällä se seisoi nätisti ja juustopala nokan edessä Juha sai käydä läpi rakenteen ja katsoa hampaat ihan tuosta vaan.
Halti pisti aluksi ahteriaan kenttään seisottaessa, mutta muutaman harjoituksen jälkeen se jo muisti, että seiso-pyyntö tarkoittaa seisomista, ei istumista. Kehää kun lähdettiin kiertämään, ilme oli todella hauska. Ihan selvästi mietti, "mitä ihmettä me siinä oikein päkytellään, tyhmää hommaa". Muutaman kierroksen jälkeen ajatteli jo, että "ei kait tässä muukaan auta kuin hipsitellä eteenpäin", ja kyllähän sieltäkin ne oikeat askellukset löytyivät.
Unelmalla oli alussa todella hauskaa. Luuli leikiksi - tai pisti leikiksi - koko homman. Juhan, tuon kehäammattilaisen, käsissä sekin ymmärsi, miten sitä kehässä mennään: ei pompita, vaan kävellään suoraan ja nätisti eteenpäin. 
Morrishan oli täysi ammattilainen. Kehän kiertäminen, seisominen maassa ja pöydällä on hyvin muistissa. Tiina on varmasti sen kanssa salaa harjoitellut syksystä alkaen, sen verran ammattilaiselta Morris jo vaikutti.

Ja muutama seisomiskuva


Lopuksi laitettiin jokine koira vielä hetkeksi seisomaan pöydälle ja Kati napsi kahdella kameralla kuvia. Kuvateksteissä on myös jokaisen mittaustulos.

Lilja, Violetdream Infallible Thinker, 34,5 cm
Unelma, Violetdream Jane Marple, 37 cm.
Morris, Violetdream Jack Sparrow, 39 cm (tästä tuloksesta ollaan montaa mieltä :))
Halti, Violetdream Jackie Brown, 36,5 cm.
(Haltista on kyllä parempiakin seisomakuvia otettu. Ei oikein anna oikeaa kuvaa
tämä tästä ihanasta tytöstä)

 

Joskus on yritetty yhteiskuviakin ottaa...

 

Henri yritti ottaa yhteiskuvia meistä viime vuoden lopulla. Eipä oikein sellaista kuvaa löytynyt, että jokaisella viidellä olisi ollut ikuistettava ilme. Päätin sitten, että katson sellaisen, jossa itsekin näytän ihmiseltä - ja yksihän niitä löytyi! Alma kaiketi siksi iskee silmää :)

Ja jokunen muukin vanhempi kuva tässä


Tiki, Violetdream Irresistible Dreamer, kävi Jyväskylän näyttelyssä marraskuussa ja oli jo junnukehässä. Todella hyvin meni, JUN ERI JUK2! Tässä kännykuva ja kaukaa otettu (kuva Miia Väänänen) tuosta upeasta pojasta:


Nämä kaksi neitokaista, Ada ja Lilja, tykkäävät Tomin syleilystä myös kotonaan. Tässä esimerkki, miten siellä iltaa vietetään, kuvassa tällä kertaa meillä.


Varma, V. Incredible Actress, kävi hoidossa lokakuussa ja Morris tuli leikkimään sen kanssa. Ja kyllähän ne leikkivätkin! (Voi kun tuo Morris on vielä niiiiiin pieni näissä kuvissa!)Varma  on pieni tytön tyllerö. Viimeksi mitatessa oli 28 cm ja taitaa jäädäkin lähelle sitä.
Vaikka Varma on pieni, se ei tarkoita, etteikö sillä luonnetta olisi :)

Arki jatkuu samanmoisena, huoh!


Nyt on kotona jälleen arki Liljan ja Haltin yökylässä olon jälkeen. Ei ole vauhti kuitenkaan hiljentynyt. Nyt on Alman tärpit jo menneet ohi, mutta vielä se persiitään Justukselle kääntää. Ei enää niin höyli ole, vaan välillä Justus saa sellaisen rökityksen, että pakko on huomauttaa Almalle jo asiasta. Mutta ettei elo helpottuisi, Lunan tärpit alkaa olla kohdillaan. Luna kun ei ikinä ole välittänyt, vaikka kuinka monta mistäkin kohti astuu (vaikkei ole edes juoksun aika), on sen kanssa oltava vieläkin tarkempi. Justus on ihan ylitäpinöissään Lunasta. Käytän Justusta ulkona hihnan päässä ja se nappasee Lunan hännästä tai kauluksesta kiinni, kun se lähelle tulee. Portin takana ressu joutuu nyt olemaan ja pitää aikamoista mekkalaa siellä, vinkuu ja läähättää, hyppii porttia vasten. Pariin päivään ei ole syönytkään juuri mitään. Raskasta on poikakoiran olla kolmen nartun taloudessa tällaisina aikoina :)

Kommentit