B-pennut 5 kk ja muita koirajuttuja

No, onpas mennyt aikaa, kun viimeksi olen ehtinyt päivittää sivujani! Paljon on ehtinyt tapahtua, myös koira-asioissa.

Impin kanssa elellään ja opetellaan uusia asioita. Nyt on meneillään pentukurssi, jossa opetellaan arkitottelevaisuutta ja hiukkasen jo katastellaan, mitä ne agilityhommat oikein ovatkaan. En osaa sanoa, alanko Impin kanssa sitä kuinka tosissani harrastelemaan. Pitää katsoa, kuinka se siitä innostuu ja kuinka itsellä riittää aikaa kahdelle agilitykoiralle. Impi nyt kuitenkin varmasti tulee näyttelykehissä pyörimään. Pari kertaa ollaan käyty Impin kans näyttelytottumusharjoituksissa ja sehän osaa mennä kuin vanha tekijä. Seisoa osaa pöydälläkin - kunhan ei kukaan outo tule lähemmäs :) No, sitä tullaan harjoittelemaan. Impi on luonteeltaan kuitenkin utelias ja reipas. Välilä liiankin reipas, varsinkin noitten isompien neitien kanssa. Ei pelkää varastaa Alman suusta luuta, vaikka saa satikutia siitä. Lunan selkäkarvat saavat välillä kyytiä, kun Impi roikkuu selässä kiinni toisen juostessa pakoon. Ai niin, ensimmäinen kehäesiintyminen Impillä on sitten elokuun alussa erkkareissa. Sitä kohti mennään harjoittelemalla esiintymistä.

Alman kanssa harjotellaan agilitya. Tai siis minä harjottelen, Almahan tuo tuntuu jo osaavan vaikka ja mitä. Maanantaina oltiin Tuulia Liuhdon ohjaamissa treeneissä. Oli tosi haastava rata näin pitkän paussin jälkeen, mutta kyllä se Alma ois sen osannu, jos itse olisin vaan osannu. Ihan hötkyilyksi meni mulla. Alma kun on niin paljon nopeampi kuin Luna, luulen koko ajan olevani myöhässä Alman kanssa, vaikka oikeasti hötkyilen vaan liikoja. Mutta tässähän ei auta kuin harjoittelu ja sitä tullaankin nyt sitten tekemään!

Lunan kanssa käytiin eilen eka kerran paimennuskurssilla. Ja sehän koukutti kuin agility aikoinaan! Nyt sitten jatketaan perjantaina ja vielä tiistainakin. Luna oli rauhallinen, totteli hyvin ohjausta ja Sanni-ohjaaja sano, että hyvä tulis siinä lajissa. Sunnuntaina käytiin Lunan kanssa Rovaniemen näyttelyssä, tuloksena ERI. Ei liikkunut kovin hyvin ja eihän se ressu vielä karvassaankaan ole. Kiitokset, Päivi, taas kerran handlauksesta! Seuraavat näyttelyt ovat Oulu ja Sawo Show Kuopiossa. Taas kerran myöhästyin ilmotteluissa, joten ainakin Kokkola ja Kemi jäävät käymättä :(

Mukava on olla lomalla, kun on aikaa koirille ihan kunnolla! Tämä viikko tosiaankin alkoi sunnuntain näyttelyllä, maanantaina Alman agi, tiistaina Lunan paimennus + Impin näyttelytreenit, keskiviikkona Impin pentukurssi, torstaina näyttelytreenit, perjantaina Lunan paimennus ja lauantaina Impin pentukurssi. Jossain välissä käyn Alman kanssa myös omatoimisissa agitreeneissä.

Ja lapset tykkää, kun äiti ei oo koskaan kotona :)

Kommentit