Lomalaisia nyt ollaan

Jo toista viikkoa tässä on yritelty totuttautua tähän lomamoodiin. Vieläkin tuottaa vaikeuksia, mutta kyllä tämä tästä.

Loman aloitin mökkeilemällä. Sunnuntaina syyhkästiin koko poppoolla Kuusamoon Kitkajärven rantaan. Säät eivät parhaimmat olleet, mutta eipäs se meidän lomailua haitannu. Oleilua, pari käyntiä Rukalla, rentoutumista, saunomista ja uimista. Vilma sai mut joka ilta saunasta uimaan haukkumalla nössöksi, jos sitä en tee. Aika kylmää vesi oli, mutta pakkohan se oli sinne pulahtaa, ettei jäänyt tyttöään huonommaksi.

Kuvanottajana meillä muuten oli sitten Henri ja tässä muutamia otoksiansa:

Ilta-aurinkoa Kitkalla.
Vettä, ah!

Alma uppos järvi-/metsämaisemiin heti. Se lähti tutustumaan lähipiiriin ja juoksenteli omia polkujaan. Luna sen sijaan vinkui ensimmäisen illan, kulki Alman perässä, mutta pysytteli mielellään terassilla. Toisena päivänä jo uskaltautui itsekin kauemmas, mutta ei yksin, vaan Alman perässä. Toinen siis mettäläinen, toinen citykoira :) Kun oltiin uimassa, kumpikin seisoi laiturilla katsomassa, Luna vinkuen mun perään, Alma tuulta haistellen. Jos ois pitäny valita, kumman koiran ottasin pelastamaan hukkumiselta, kyllä se Luna ois. Näytti nääs siltä, että Almalle oli ihan sama, kuka vedessä on, pääasia oli, että pääsee laiturille kuono kohti tuulta. No, kumpainekin uimassa kävi: Alma hyppäs laiturilta ja pari kertaa käväs pyörähtämässä vedessä, Luna halus tulla, mutta ei uskaltanu ja minä  nostin sen veteen. Osasivat kummatkin uida, josta olen suuresti ylypiä :)

Mää meen ensin ja sitte tuut sää.
Jee! Mää ekana!

Perjantaina 22.7. kävimme Susadanin kasvattajapäivillä Haukiputaan Koljon majalla. Siellä kirmaili parhaimmillaan nelisenkymmentä shelttiä pitkin maita ja mantuja. Uimassakin kävivät ja olivat todella ihania rannan hiekassa ja mudassa sen jälkeen pyöriskeltyään Oli todella mukava päivä ja oli ihana nähdä niin monta merleshelttiä kerrallaan juoksentelemassa.Kiitos tätäkin kautta Ainille ja Tiinalle!

Enpäs näköjään ole muistanut päivittää Alman silmätarkin tuloksia! Alma kävi 14.7. Kaisa Wickströmin tarkistuksessa ja silmät olivat täysin terveet!! Pieniä ripsiä ikävä kyllä löytyi, mutta Kaisa sanoi, että niin vähän ja pieniä ovat, ettei niistä varmastikaan mitään harmia Almalle tule. Ja Alma muuten käyttäytyi odotustilassa aivan siis upiasti! Kaikkia olisi halunnut käydä tervehtimässä, oli aivan mahottoman iloinen ja tutkimushuoneeseenkin juoksi onnessaan ja hyppäsi pöydälle. Kyllä se osaa sitten olla ihana neiti!!

Kommentit