Me

Olen sopivan ikäinen kahden omissa kodeissaan jo asuvan lapsen äiti ja neljän sheltin emäntä. Asun Kellossa, Oulun kuppeesa, ja työskentelen tiedotus- ja rekrytointisihteerinä lehtitalossa. Toimin tällä hetkellä vapaa-aikanani Sheltit-lehden päätoimittajana.

Olen ollut jonkun sortin eläinihminen aina. Kissoja meillä oli lapsuudenkodissani monta, yksi koirakin, mutta haaveenani on aina ollut ihan oma koira. Kun lapset kasvoivat eivätkä enää halunneet minua leikkeihinsä, otin kaverikseni Väinön (lagotto romagnolo). Väinön kanssa lenkkeilin ja harrastin agilitya. Nälkä tietenkin kasvoi syödessä ja toista koiraa teki mieli. Vilma-tyttäreni ehdotuksesta aloimmekin etsiskellä shetlanninlammaskoiraa Väinölle ja meille kaveriksi. Kaverillani oli ihana shelttiuros ja mm. sitä kautta oli rotukin tullut jo tutuksi. 
 
Luna tuli meille kesällä 2008 Jelisan kennelistä. Luna on ihana shelttineiti, jolla on – kuten Vilma toivoi – eri väriset silmät ja on blue merle väriltään. Lunan kanssa ollaan harrastettu agilitya ja kierretty näyttelyissä

Elämäntilanteeni muututtua Väinölle etsittiin uusi, hyvä koti. Jatkoin Lunan kanssa harrastelua ja lenkkeilyä. Puolisen vuotta meni ihan hyvin, mutta sitten alkoi taas pentua tehdä mieli. Tällä kertaa halusimme tricolor-nartun. Susadanin kenneliin oli tulossa parikin pentuetta ja sieltä saimmekin 2009 joulukuussa ihanan Alma-neidin.

D-pentueesta v. 2013 oli ihan pakko jättää kotiin ihana Ellu-neiti. Näyttelykehät ovat jo tuttuja tälle tytölle ja yhden pentueenkin on pyöräyttänyt.


Tämä poika, Justus, tuli laumaamme maaliskuussa 2017. Justusen omistavat Aini Kaltakari ja Tiina Ojala ja on meillä sijoituksessa. Justus on aivan ihana miehen alku. Luonteensa on aivan super eikä kyllä komeudessakaan ja muussa ole hiukkaakaan valittamista.

Sylvi tulla tupsahti laumaamme elokuussa 2017. Tämä neiti on minulla sijoituksessa ja hänen omistajansa on Katja Vierimaa. Aika näyttää, minkälainen neitokainen hänestä vielä tuleekaan.

Koirieni kanssa harrastelen pitkiä metsälenkkejä ja näyttelyissä kiertämistä. Kasvattajakurssin kävin keväällä 2010 ja kennelnimen sain helmikuussa 2011. Olen Shetlanninlammaskoirat ry:n sekä Suomen Kennelliiton jäsen.

Tavoitteenani ovat kauniit, hyväluonteiset ja rotumääritelmän mukaiset shetlanninlammaskoirat. Pennut kasvavat kotonamme ja ovat mukana kotitouhuissamme luovutushetkeen saakka.

Yhteystiedot:

Kaija Törmäkangas, Käpylänperäntie 87, 90820 Kello

kaija.tormakangas(at)gmail.com, p. 040 5066877