Hoitolaisia on jaloissa pyörinyt

Täällä Violetdream kennelissä odotellaan huomista juhannusaattoa yhden ihmisen ja 7 sheltin voimin. Tai eihän me mittään juhannusta ootella, vaan huomisaamun ruokaa, sekä minä että koirat. Mulla 16 tunnin paasto ja koirilla vähän lyhempi. Kaikki nelijalkaista lötköttää nyt pitkin poikin lattioita vietettyään suurimman osan päivää pihalla. Söisivät varmasti vaikka heti vaikka hevosen,  mutta ootellaan nyt kaikki huomisaamuun.

Ihan ensimmäiseksi:

Pentuja odotellaan elokuun alkupuolelle

Loviisa on astutettu parisen viikkoa sitten ja odottelen kovasti, että josko meille tulisi elokuun alussa trikkityttöjä ja -poikia. Uroksen paljastan, kun tiedän varmasti, että Loviisa on tiineenä. Jos sinua kiinnostaa pentu meiltä, laitahan sähköpostiviestiä. 

Menoa ja meininkiä

Laitanpas heti tähän alkuun kuvan viime tiistailta, kun Esko (V. Nothing Else Matters) tuli leikkimään sisarustensa Mayan (V. No One Like You)  ja Hiljan (V. Needles And Pins) luokse. Tämä vaan on niin mukava kuva ja siksi sen nostan tähän alkuun. Ja tosiaan, sisaruksilla riitti vauhtia kunnolla muutaman tunnin ajan. Jopa Esko oli illalla kotonaan vierailun jälkeen ollu väsynyt, jota ei hevin tapahdu. (Lisää kuvia tästä tapaamisesta alempana.)


Esko, Maya, Hilja ja heidän äitinsä Loviisa.

 

Hoitolaisia käynyt kääntyilemässä

Tosiaankin, meillä on ollut nyt yli viikon aikamoista säpinää. Viime viikonloppuna oli 9 shelttiä, välillä vain viisi, seuraavaksi 8 ja nyt on sitten 7 lauantaihin saakka. Vielä jää 6 ensi tiistaihin ja sitten ollaan taas neljän oman sheltin voimin heinäkuun puoleen väliin saakka. 

Aloitetaanpa vaikka viime viikonlopun hoitolaisista. Ensinnäkin perjantaina vein Justuksen Liljan luo lomaa viettämään, kun meille oli tulossa Vincent, Pekko ja Zeus yön yli hoitoon ja nämä pojat ei välitä Justuksesta eikäpä Justus välitä pojista senkään vertaa. Justuksella oli kuitenkin ollut todella hauskaa ja oli osannut käyttäytyäkin todella hyvin. 

Perjantaina tulivat Loviisa ja Unelma viikonloppua viettämään. Lauantaiaamuna tulivat Vincent (V. Earl Of Souls, 8 v.), Pekko (V. Hymn To Helios, 7 v.) ja Zeus (Loviisan veli, V. Knight In Shining Armor, 3 v.). Meijän mammat Luna, Alma ja Ellu eivät olleet moksiskaan lauman lisääntymisestä. Luna makoili ja kuleskeli omaan tapaansa sisällä ja ulkona, Alma samaten. Ovat vuosien varrella tottuneet, että aina on joitakuita ylimääräsiä meillä lomia viettämässä. Ellua taas kiinnosti pojat kovastikin, juoksuissa kun on ja ruukaa olla pitkään, jopa pari viikkoa, on täysin avoin kaikelle urosten suhteen. Luulin, että ei-leikattu Zeus olisi kiinnostunut Ellusta, mutta niinpä vaan kävi, että leikatut Vincent ja Pekko halusivat paljon enemmän tehdä tuttavuutta Ellun takapään kans. Ellu ei ollut siitä moksiskaan. Päinvastoin, oli hyvinkin otettu poikien innosta. Vielä illalla mukaan tuli Hilja (V. Needles and Pins) ja koirajoukkion vastaanotosta selvittyään heittäytyi heti kuin kotiinsa. Eikäpä edes huomannut, kun emäntänsä ja isäntänsä lähtivät.

Yhdeksän sheltin kanssa siis vietettiin yön yli ja seuraavaa päivääkin iltapäivään saakka. Ei  olisi uskonut, että semmonen määrä shelttejä, osa toisilleen ennestään tuntemattomia, osasi olla niin hiljaisia, ihan kuin olisi vain yksi sheltti meillä ollut. Ainoat ulkona haukkujat olivat Loviisa ja Hilja. Takaovi oli auki koko ajan ja saivat laukata sisältä ulos ja ulkoa sisälle miten mielivät ja välillä tulivat ottamaan tirsat sisälle. Nyt jälleen kerran huomasin, miten Justuksen reaktivisuus vaikuttaa koko laumaan, oli siinä sitten ketä hyvänsä. Kun se oli pois, jokainen oli rauhallisia omia itseään.

 

Tässäpä lauantain "saalis": Loviisa, Luna, Unelma, Alma, Pekko, Ellu, Vincent ja Zeus
Hilja ei riviin suostunut, mutta siitä kuvia myöhemmin.

Sunnuntaina iltapäivällä lähtivät pojat sekä Unelma ja Loviisa. Kävin hakemassa Justuksen kotiin ja voi hyvänen aika, kun sillä olikin kiire kotiin. Kun menin Miia-Elinan ja Antin luokse pihalle, Justus juoksi vinkuen luo ja samalla auton taakse odottamaan, milloin pääsee kotiin. Kun en heti perässä mennyt, tuli takaisin mun luo vinkumaan ja yritti saada mua heti lähtemään. Eihän siinä sitten muu auttanut kuin hypätä autoon ja kuunnella vinkuvaa poikaa kotimatka. Kotona hyppäsi auton häkistä pois heti, juoksi vinkuen ovea rappaamaan ja kun oven aukaisin, suoraan Ellun kimppuun. Tätä se juoksunen narttu kotona teettää. No, Justus-parka joutui aitauksen taakse, kun tämä pari, Ellu ja Justus, olivat turhankin innostuneita toisistaan.  Ellu oli välillä makkarissa portin takana, että Justus sai olla rauhassa muitten joukossa. Tai rauhassa ja rauhassa... Siellähän se makkarin portin takana makasi Ellun tyyräämää takapuolta haistellen suurimman osan ajasta. 

 

Tilaa tuolla olis temmeltää vaikka kuinka, mutta tuossa sitä vaan pitää seisoa ja
tuijottaa, missä se ihana Ellu luuraa.

Maanantaina tuli sitten Maya Hiljan leikkikaveriksi. Heti, kun toisensa näkivät, alkoi leikkiminen ja pihalla juokseminen. Välillä piti murahdella toiselle, mutta pääasia oli kuitenkin yhdessä leikkiminen. Hilja oli heti mustasukkainen Mayalle minusta ja ajoi Mayan pois, jos se mun viereen sohvalle tuli. Kun tämä tapahtui muutaman kerran, Mayakin alkoi murisemaan, ja pari kertaa piti jopa tappelemalla ratkaista, kumpi siinä mun rapsutettavana saa olla. No, kerroin heille, miten yhteispelillä kaikki onnistuu parhaiten.

Tiistaina tuli Esko leikkimään sisarusten kanssa. Myös Unelma ja Loviisa tulivat seuraavalle hoitojaksolleen. Tässä muutama kuva sisarusten touhuiluista. Loput löytyvät Kuvat-kansiosta

 

"Mietitään porukalla, mitä tuolle Mayan suussa olevalle lelulla oikein tehtäis."

Maya tepastelee.

"Kyllä tästä pikkuhiljaa vauhtiin päästään",  Hilja ja Esko laukaisuasemissa.

"Mää oisin niinku näin ja oo sää niinku niin". Maya ja Esko asennoissaan.

Eskolla jo alkaa pikkasen väsyttään. Tai tuohan on ihan feikkiä, kun eihän Esko väsy koskaan.

Joutsenlammen ensimmäinen osa à la Hilja.

"Kuhan täsä pikkasen vaan läähätän ja jatkan sitte."

"Kuka tekkee ja mitäki? Osaako joku johtaa vai mennäänkö ihan sekoboltseina etteenpäin?"

"Minä, Esko. Enkoo komia!"

"Käskettiin istua, niin sen me teemme." Esko, Maya ja Hilja

Ja otettiinhan ne seisomakuvatki sisaruksista. Eskolla on kyllä ihan mieletön turkki. Olis pitänyt harjata, että olis saanu sen parraimman esiin. Mutta on se kuvassakin niiiiiiiin ihana.

 

Maya

Hilja

Esko
 

Ja tämmönen poppoo oli tiistaina paikalla. Jotkut makoilivat viileillä laatoilla, jotkut vispasivat vauhilla pitkin pihaa kuumuudesta piittamatta ja jotkut yrittivät vaan pysyä jotenkin hommassa mukana.  


Vasemmalta Loviisa, Ellu, Luna, Alma, Justus, Unelma, Maya, Hilja ja Esko.
 

Terveisiä kasvateilta

Saan todella usein ihania uutisia ja kuvia kasvateilta ja olen siitä todella onnellinen. On niin ihana seurata, mitä heille kuuluu. Tässä muutama kuvaterveinen:

Pörrin kuulumisia Porvoosta. Kuvat Oona Paltola.


Kuusi vuotta Siirin (soopeli) käytössä ollut peti on kävässyt Pörrin hampaissa. Siiri ei voi käsittää,
miten voi joku voi kohdella hänen sänkyään noin!

Pörri on uimakoulussa oppinut uimaan koiraa.


Topi (V. Mister Mysterious) ja Veikka (V. Let Me Fly) ovat hyvin ansaitulla kesälomalla. Seuraava näyttely on Oulussa ja sitä varten pitää poikien, jos ei omistajienkin, ladata akkujaan. Topi teki yhden poikkeuksen lekottelussa ja kävi astumassa yhden ihanan soopelitytön. Kuvat Anni Kauppi.


Ihana Topi💕

Ihanat Topi ja Veikka 💕

Pojat 💕

Veikka 💕

Ilpo (V. Mister Easygoing) on muuttanut Jyväskylään ja sopeutunut sinne hyvin. Ilpohan on siis Topin veli. Ilpo on aina iloinen, aivan uskomattoman ihanaluonteinen, reipas ja kaikkeen innostuva poika. Harrastuspaikkoja ja shelttikavereita etsii nyt Jyväskylästä, mutta eiköhän niitäkin pikkuhiljaa löydy.  Kuva Katariina Jylhä.

Ihana Ilpo 💕

 

Kommentit