Kasvatteja Kamussa tarkastuksissa

Ensimmäiseksi heti tämä ihana kuva Topista. Voi että minä niin rakastan tätä poikaa!

Topi nauttii ihanasta kevätauringosta.
Kuva Anni Kauppi

Kasvatteja joukkotarkastuksessa Kamussa

Järjestin kasvateilleni joukkotarkastuksen Kamussa viime torstaina. Kymmenelle olin alunperin ajan varannut, mutta kaksi joutui perumaan aikansa, ja yhteensä 8 violetdreamilaista shelttiä kävivät silmätarkissa ja yhtä vaille myös luustokuvissa. Mukana myös yksi Alman tytöntytöntyttö Kartiosumun kennelistä😊 Itse en mukaan päässyt, vaikka aikomus oli, kun olin altistunut koronalle (jota ei onneksi tullut). Olisi ollut kyllä mukava olla mukana. Sain kuitenkin kaikilta tiedot tuloksista ja vielä lonkka- ja kyynärkuvat nähtäväkseni. Tuloksia kotona odotellessani oli kuin olisi odotellut kasvatin näyttely- tai agilitytuloksia, niin kovasti jännitti!

Ja olihan niitä kuvia ihana katsella! Niin kauniita lonkkia ja puhtaita kyynäreitä! Itku niitä katsellessa tuli. Silmät oli kaikilla terveet eikä polvissakaan ollut kuin yhdellä löysyyttä. Kovasti sitten vielä piti jännittää, miten Kennelliitto kuvat lausuu. Maanantaina sitten alkoi tupsahdella pikkuhiljaa tuloksia. Voi hyvänen aika niitä tunnepurskahduksia, joita tuloksia lukiessa tuli! 

Mukana olivat Sylvin ja Novan pennut Ilpo, Luka, Jaska ja Paavo, Adan ja Elmon pennut Ilo, Ufi ja Hilma sekä vielä Adan ja Justuksen poika Zeus. Kaikilta muilta kuvattiin lonkat ja kyynärät paitsi Lukalta, joka käy kuvissa myöhemmin keväällä. Tässäpä tuloksia. Olen kyllä niin onnellinen kaikista näistä!

Järjestyksessä tässä Ilpo, Paavo, Luka, Jaska ja Topi, joka kävi jo helmikuussa tarkastuksissa.

Ja tässäpä tuloksissa järjestyksessä Ufi, Ilo, Veikka (joka on käynyt jo tammikuussa tarkastuksissa), Nova (joka kävi jo joulukuussa tarkastuksissa) ja Hilma.

Zeus-pojalla oli löysyyttä polvissa, mutta ei se sitä tule vaivaamaan sen enempää. Lihaskunto tällä pojalla pysyy kunnossa, sen verran säpäkkä se on.

Kiitokset sydämeni pohjasta teille kaikille, jotka käytitte shelttinne tarkastuksissa! Ja kiitos jo etukäteen teillekin, jotka olette viemässä kevään aikana. Tällä on suuri merkitys minulle ja myös uroksen omistajille. Sekä tietenkin teille omistajille, sillä tiedätte nyt, että voitte nyt harrastaa ja touhuta sheltti-ihanuuksienne kanssa, kun tiedätte tulokset.

Kiitän sydämeni pohjasta myös kaikki teitä, jotka ovat Violetdream-shelttinne tarkistuttaneet 💕

Ja miksi koirat kannattaa/pitää kuvattaa

Aina, kun teemme sopimusta pennunomistajan kanssa, kerron, kuinka tärkeä on sheltin kuvauttaminen, kun se on täyttänyt vuoden. Kerron, että se antaa kasvattajalle sekä uroksen omistajalle tärkeää tietoa jalostuksen tuloksista ja muutenkin koiran terveyden kannalta on tärkeä tietää esim. lonkkien ja kyynärten tila. En tähän mennessä ole ehkä tarpeeksi korostanut juurikin tuota jälkimmäistä, mutta nyt itsekin heräsin asian tärkeyteen. 

Voi siis käydä näin: Alle 4-vuotiaalle kasvatilleni ei yhtäkkiä ruoka kelvannut, oli apea eikä tykännyt, kun takapäähän koski. Se vietiin lääkäriin, kuvattiin ja tuloksina oli nivelrikko lonkissa. Lonkat olivat lähempänä D:tä ja nivelrikkoa näkyi jo paljon. Onneksi tämä kasvattini on liikkunut todella paljon koko elämänsä, saanut juosta vapaana ja on todella hyvässä kunnossa, lihaskuntokin huippua, ja se auttaa nivelrikon hoidossakin. Sheltti on kuitenkin kipulääkkeillä koko loppuelämänsä.  Asiaa ei ehkä olisi auttanut, vaikka lonkat olisi kuvattu vuoden ikäisenä, mutta jos olisi, olisi nivelrikon vaihtoehtokin ollut tiedossa etukäteen. 

Nämä on asioita, joita ei osaa ajatella ennen kuin se kohdalle sattuu enkä todellakaan syytä tätä omistajaperhettä asiasta. Aina ei tiedä, mitä eteen tulee, elämän ja koirien kanssa, eikä kaikkeen voi varautua etukäteen. 

Halti - agilitytykki

Adan ja Ukkiksen tyttö Halti on Sari Alamaunun ohjauksessa kisannut agilitykisoissa huimaa vauhtia eteenpäin. Halti on ihan huippu tykki, vauhti on ihan mahdoton ja osaa lukea ratojakin aivan älyttömän hyvin. Sari pystyy tuota taskurakettia ohjamaan aivan upeasti. Ihan huippu parivaljakko 💕

Tässä yksi video Oulun kisoista tammikuussa.

Olen saanut taas ihania kuvia kasvateistani:


Veikka-boy maisemia katselemassa.
Kuva Anni Kauppi

Ystävykset Veikka ja Topi
Kuva Anni Kauppi

Lukasta on tullut aivan upea shelttipoika!
Kuva Heidi Rahikkala

Ihana kuva ihanasta Paavo-Patesta!
Kuva Heini Kaisto

Nuppu-neiti nauttii ihanasta säästä!
Kuva Malviina Kortessalo

Voi että Ufi on sitten komea!
Kuva Emilia Huotari

Zeus on päässyt käymään Tuurin kaupassa ja
löytänyt itselleen kunnon luun!
Kuva Jaana Käkelä


Loviisa ja Unelma tulivat tänään meille hoitoon.
Tässä Unelman ilme, kun Kati
sille kertoi asiasta paria päivää ennen.
"Ootko tosissas?!" 😄
Kuva Kati Pistemaa

Kommentit

akk sanoi…
Mukava kuulla, että tarkastukset menivät hyvin :) ja olipas kauniita talvikuvia kasvateista!
Anonyymi sanoi…
Tosi hyvät tulokset tarkastuksesta <3