Highlightseja kuukauden ajalta

Oon monta kertaa aikonu blogia päivittää, mutta aina se on jääny. Oon ottanu koneen syliin, aukassu bloggerin ja huomannu tunnin päästä järjesteleväni ulkoisen levyn kuvakansioita, etsiväni netistä jotain ja lopulta ollu kuuntelemassa podcasteja tai lukemassa jotain artikkelia. Nyt aion naputella vain tätä, en katsokaan minnekään muualle. No, ehkä tiirailen ihan pikkasen tv:tä, kun se tuossa päällä on...

Tässä kuitenkin viimeisen kuukauden ajalta meijän tapahtumia uusimmasta vanhimpaan:

Poikien kanssa Siikajoen pentunäyttelyssä

Syyskuun alussa oli Siikajoella pentunäyttely, johon mukaan oli ilmoitettu Topi, Ilpo ja Luka. Sitä varten pidettiin sitten monet nätotreenit meijän pihalla. 

Näyttelypäivän aamuna nostin Topin autoon häkkiin ja pakkasin autoon kaiken tarvittavan. Jälleen kerran olin inventoinut kaikki tavarat, ettei varmasti mikään tärkeä juttu jää pois. Kun ajelin Oulunsaloa kohti hakemaan Heidiä, Annia ja Lukaa, kävin mielessäni sadannen kerran reppujen ja auton sisällön, ja omasta mielestäni kaikki oli kerrankin mukana. (Ja niinpä melkein olikin, vain hakaneula numerolappua varten oli jäänyt, mutta onneksi laukusta löyty käsivarteen laitettava numeropidike.)

Ja Siikajokea - eiku Ruukkia kohti sitten ajelemaan. Oon muuten ihan sekasi tuon Siikajoen kans. Kuntaliitokset on saanu mun pään ihan pyörälle. Muutama vuosi sitten olin menossa Siikajoen näyttelyyn ja kun näyttelykirje tuli, siinä oliki osote Paavolaan! Siikajoki ja Paavola on ihan eri paikkakuntia mun mielessä, kuten myös Ruukki. Oon ite Vihannista kotosi, joka on nykyään Raahea. Eli siis oisin niinku kotosin Raahen kaupungista ja Vihannin kaupunginosasta! Ei mee mun kaaliin, ei! Kun sitähän vois verrata siihen, että oululainen vastais kysymykseen "mistä oot kotosin", että on Tuirasta tai Herukasta eikä Oulusta. Siis jos minä sanosin, että oon Vihannista kotosi. Eli mun pitäs sanoa, että oon Raahesta kotosin eikä että Vihannista. Mutta minä oon aina ja iänkaikkisesti kuitenki Vihannista kotosin, en Raahesta, jossa käytiin sukuloimasa ja kapakoimasa nuorempana. Ja edelleenki meen Ruukkiin tai Paavolaan enkä Siikajoelle - jos ei sitte esim. näyttely ole just Siikajoella...

No, nopiasti meni matka Ruukkiin ja Katariinakin tuli Ilpon kans omalla autollaan. Mulla oli lainassa Justiinan omistajalta Miialta näyttelyvaunut ja ne oliki enemmän kuin tarpeeseen. Näyttelykehä olikin hevosmaneesilla eikä ulkona, kuten näyttelykirjeessä luki, ja sehän tarkoitti, että hiekassa siellä kuljettiin. Näyttelyvaunut kulki hyvin ja helppo oli sen päällä kaikki kolme poikaa trimmata.

Ensin kehässä ravasivat pienet pennut, mm. Lillebergin Päivin ihana Igor, joka voitti luokkansa ja paljon muutakin. Sen jälkeen menimme me isojen pentujen kehään. Peräkkäin juostiin, ensin  Luka, sitten Ilpo ja lopulta Topi. Mua jännitti kovasti, miten Topi menee. Tai siis miten minä sen osaan viedä. Hyvin se meni, kaikilla kolmella. Topi voitti oman kehänsä, Ilpo oli kolmas ja Luka neljäs. Ja kaikki saivat KP:n! Topi vielä toiseksi pentujen kilpailuluokassa. Hyvin siis alkoi poikien näyttelyurat.

 

Ja me kaikki.
Kuva Anni Rahikkala

Katariina ja ihana Ilpo

Heidi ja Luka

Minä ja Topi

Veikka-boy (Violetdream Let Me Fly) näyttelyturneella

Veikka, Adan ja Elmon poika, asuu Haminassa ja on aloittanut siellä näyttelyuransa. Emäntänsä Anni on opiskellut harjoitellut ihan itse näyttelyhommat ja hyvin on ne oppinutki. Oon whatsappin kautta antanut neuvoja, jos Anni on niitä tarvinnut. Veikka osaa kulkea näyttelyissä siis aivan upeasti. Tähän mennessä Veikka on käynyt mätsäreissä ja kahdessa oikeassa näyttelyissä pentuluokassa. Kesäkuussa mätsäreissä oli upeasti sinisten eka ja vielä BIS-ykkönen! Seuraavana oli Kouvolan KR ja siellä Veikka upeasti PEK1 KP ja ROP! Ja Veikka kävi vielä shelttien erkkareissakin Tuusulassa näyttäytymässä ja sielläkin upealla arvostelulla PEK4 ja KP. Kyllä tästä pojasta kuullaan vielä enemmänkin!

 

Kouvolan KR - ROP-pentu! On niiiiin äitinsä näköinen tässä.
kuva Anni Kauppi

Veikka shelttierkkareissa
Kuva Oona Pesonen


Shelttierkkarit
Kuva Oona Pesonen

Ja tässä pari mun ottamaa kuvaa. On se niiiiin ihana poika! Tässä 7,5 kk.Violetdream kennelin 10-vuotisjuhlat

Vietettiin hiukkkasen myöhäiset Violetdream kennelin 10-vuotisjuhlat (10 täyttyi helmikuussa 2021) aivan ihanassa paikassa Jaskan kotona Luohualla. Jaska asuu siis Suvin ja Timon luona ja heillä on siellä ihana Päiväkankaan tila, jossa on upea pihapiiri. (Nythän muuten Suvi on aloittanut siellä myös koirahoitolan, joten jos joskus tarvitset koirallesi hoitopaikan, otahan yhteys Suviin: https://www.päiväkangas.fi/koirahoitola/)

Mukana kasvattipäivillä oli ainakin 21 violetdreamilaista shelttiä ja omistajansa. Koirat saivat juosta pihalla vapaina ja me kaksijalkaiset saatiin nautiskella Timon tarjoilusta. Meillä oli myös hauskaa, kun Loviisa-neiti tuli juoksuhöyryissään (ei vielä tärpeissään) paikalle ja kaikki urokset nostivat korvansa ja nuuskunenänsä pystyyn ja syöksyivät sen perään. Loviisa kierteli pitkin poikin pihaa punainen huivi kaulassaan, että sen erotimme, ja veti perässään semmosta viiden-kuuden shelttipojan letkaa. Se ilmiselvästi nautti poikien huomiosta. 

Kuvat varmastikin antavat paremman kuvan meidän päivästämme. Linkki tässä: Kasvattipäivät 14.8.2021

Tässä vähän esimakua Loviisan kosijoista: 

"Siinähän sinä oot, Loviisa, njam! Jutellaanko?", kysyy Vincent.

Loviisaa ei kiinnosta juttelu eikä paljon muukaan, vaan näyttää Vincentille hampaita.

Vincent on täysin pöyristynyt moisesta kohtelustaan.

"Äitiiiii, Loviisa näytti mulle hampaita! Byäääääh!"

Kunnianhimoisena suunnitelmanani oli ottaa kaikista koirista kuvat ilman omistajiaan, mutta ihan ei onnistunut kuten suunnittelin. Otettiinpa sitten hiukkkasen erilainen 😀Topi, Violetdream Mister Mysterious, 8 kk

Topi, tuo aivan ihana trikkipoikamme, kasvaa ja kehittyy. Sillä on kyllä aivan uskomattoman ihana luonne. Se on reipas, utelias, sosiaalinen ja avoin shelttinuorukainen. Oon niin menettäny sille sydämeni. Välillä tässä vaan miettii, että saako se tässä laumassa sitä huomiota, jota ansaitsis. Kuvia pitäis ottaa enemmän, mutta tässä pari.
Kommentit

Anonyymi sanoi…
JEE blogi oli päivittynyt. Tätä on niin mukava lukea!
Kaija sanoi…
Voi, onpa ihana, että tykkäät! Ihan itseä harmittaa, kun oon viime aikoina saanu niin vähän päivitettyä.