Pennut uusissa kodeissaan

Niemeläntiellä on arki alkanut, kun pennut ovat lähteneet ja joulukin on riisuttu pois. Pennut lähtivät jo ennen uudenvuoden aattoa, hiukan yli 7-viikkoisina. Aivan älyttttömän hyvin ovat jokaiseen kotiin uponneet ja niissäkin arkeen jo siirrytty.  Olen saanut paljon kuvia ja videoita kaikista, ja on niin ihana ollut nähdä, kuinka reippaita ja rohkeita ovat olleet. Ovathan kyllä täällä kotonaan saaneet aikamoisen röykkyytyksen meidän isommilta, joten luulisi, ettei sen jälkeen pelota yhtään mikään 😄 Olen todella ylpeä näiden pentujen luonteista ja reippaudesta. Ainahan shelttipentu helposti uppoaa uuteen kotiin, mutta nämä jopa ylittivät odotukseni. Eikä voi olla kuin kiitollinen, kuinka upeasti nämä pennut on jokaisessa kodissa otettu heti hellään ohjaukseen ja viety pentua eteenpäin elämässään ensimmäisestä kotiintulopäivästä alkaen.  Kiitos  kaikille teille K-pentujen omistajille 💓

Uudet kodit


Zeus (ex-Frans, Violetdream Knight In Shining Armor) muutti Temmekselle kotiin, jossa on jo kaksi violetdreamilaista, Vincent ja Pekko. Siellä toisiinsa tutustuu nyt koko värikirjo; merle, soopeli ja pieni Zeus-tricolour. Kuvat Jaana Käkelä.


Zeus ja palvelijansa Vincent ja Pekko. Saas nähdä, kuinka kauan tämä
pikku tirriäinen saa riiviöidä ennen kuin isot pojat laittavat sen ruotuunsa.Armi (ex-Hilda, Violetdream Kind At Heart) muutti Muurameen, Jyväskylän kuppeeseen. Jo automatkallaan tuo neiti odotti kovasti, mitä kaikkea tulevaisuus tuokaan tullessaan. On sulattanut kaikkien sydämet reippaudellaan. Kuvat Linda Pölkki.


Hyvin on kotiuduttu. Kuvan perusteella voisi kuvitella, että on prinsessa, joka tietää,
mitä haluaa.

Piitu (ex-Amanda, Violetdream Kinder Surprise) muutti Kemijärvelle metsien lähelle. Niin hyvin tämäkin pieni tyttö on uuteen kotiinsa uponnut, ja käynyt jo tutustumassa lähellä asuviin sheltteihinkin. Kuva Outi Kivelä.Nuppu (ex-Inga, Violetdream Know-It-All) muutti Oulu-Rovaniemi-akselille. Alkuajat asustelee Rovaniemellä, mutta muuttaa jossain vaiheessa kokonaan Ouluun. Aivan uskomaton tämänkin tytön alku on ollut. On tutustunut kissoihin, on vieraillut eri paikoissa jo. On nukkunut autossa väliä Raahe-Rovaniemi kuin vanha tekijä. Kuvat Malviina Kortessalo.


Mikä ihanan pehmeä paikka nukkua 💓

Loviisa (jäikin Loviisaksi 💓 Violetdream Keep On Exploring) meni sijoitukseen Unelman luo Liminkaan. Unelma (Violetdream Jane Marple) sai siis kilpailijan prinsessa-tittelistään, mutta näyttää ainakin tässä vaiheessa siltä, että on aivan ylirakastunut Loviisaan. Saapa nähdä, kuinka pitkään antaa periksi tälle pienelle riiviölle. Kuvat Kati Pistemaa.
Kati oli saanut Unelmasta ihanan kuvan 💓

Kiitos kaikille, jotka otitte yhteyttä ja kyselitte pentua meiltä. Niin vaan aina käy, ettei kaikille pentua mitenkään riitä. Tällä kertaa valinnoissani otin huomioon mm. yhteistyön helppouden ja mitä koti pystyy tarjoamaan pennulle rakkauden lisäksi. Osa meni perheisiin, joissa jo on violetdreamilaisia, joten yhteystyö heidän kanssaan vaan jatkuu. Joka pentueen kohdalla valinnat ovat vaikeita eikä voi välttyä pahoittamasta pentua odottavien mieltä. Onneksi pentuja syntyy pitkin Suomenmaata sen verran paljon, että varmastikin kaikille halukkaille pentu löytyy. Ehkä sitä vaan joutuu odottamaan pitemmän aikaa.

Arkea meillä


Kun pennut lähtivät, hyppivät isot, kotiin jäävät, sheltit silmille ja pöydille. No, ei nyt ihan silmille, mutta... Ja niin sitä emäntä jotenkin heltyi pari kertaa nukkumaan mennessään ja päästi nuo viisi karvakasaa - yhdellä karvanlähtöaikakin - sänkyyn. Eihän sitä aina lupaa antaessaan ajattele selkeästi ja osaa ennakoida, miten aikoo itse sänkyyn mahtua... 

Joo-o, eipä tänä yönä juuri kunnolla nukuttu eikä juuri peiton alta päässyt tuulettamaan hikisiä jalkoja, saati vaihtamaan asentoa.. Sen verran lujasti oli peitto niitattu sänkyyn.

Alma on innostunut nyt kovastikin hyppimään pöydälle (kts. edellinen kappale). Kun silmä välttää ja tuoli ei ole pöydän alla, Alma on pöydällä juoksentelemassa. Etsii ruuantähteitä, mutta välillä myös katselee vaan ikkunasta ulos. Se myös leikkii enemmän. Jo pentujen kanssa se leikki, mutta nyt on kutsunut leikkiin Morrista ja Justustakin. Se on ihan kiva juttu, mutta tuo pöydälle hyppiminen ei ole, ei sitten niin ollenkaan kivaa.

Nyt on helpompi päästä lenkille, takapihalle, imuroida, siivota, käydä vessassa tai suihkussa, kun ei ole 20 lisäjalkaa tipsuttelemassa perässä. Matot on lattioilla ja pissaiset vaihdettu puhtaisiin. Kun Loviisa oli lähtenyt, oli kyllä niiiiiiiiiin rauhallista, ettei tiennyt, mitä tekisi. Onneksi nuo vanhemmat viisi täyttivät nopeasti tyhjän paikan ja piti palata arkeen-ennen-pentuja.

Vaihdettiin Tiinan kanssa jälleen shelttejä, eli Martta meni synnyinkotiinsa ja Morris tuli omaan. Martta on siis sijoituksessa minulla ja Morris on yhteisomistuksessa minulla ja Tiinalla.

Martta, Usvatar Isabel. Kuva Tiina Karjalainen

Morris, Violetdream Jack Sparrow.

Morris upposi heti laumaan, kuten ennenkin. Justuskaan ei välitä, vaikka toinen uros tuli taloon. Morris on kova poika liikkumaan, mutta on onneksi jäänyt viimekertaisesta täälläolosta sisällä touhottaminen nyt pois. Ulkona kyllä ottaa kaiken sen takaisin ja vetelee pitkin poikin pihaa täysillä - ja haukkuen... 

Kävin napsimassa nopealla temmolla muutaman kuvan takapihan temmellyksistä. Eipä sieltä juuri kunnollisia muita tullut. Jos nyt nämäkään sitä ykkösluokkaa ovat 😁

Kommentit