Mitä kaikkea sitä onkaan taas tapahtunut...

Yli kaksi kuukautta kohta on mennyt siitä, kun viimeksi olen blogin parissa aikaani viettänyt. Syy siihen on  yksinkertaisesti ollut kevään työuupumus, josta pikkuhiljaa tässä alan loman aikana toipumaan. Nyt kun voimat alkavat palailemaan, ajattelin muistella ihan itsenikin iloksi, mitä kahdessa kuukaudessa on tapahtunut. Saattaa siis tulla "pitkähkö" juttu kuvineen :) Aloitan tästä hetkestä ja menen ajassa taaksepäin. Luvassa juttua mm. näyttelyistä ja hoitolaisista. Järjestin myös Pohjois-Suomen Sheltit ry:n pentutapaamisen kesäkuussa. Siitä erikseen juttua myöhemmin. Lisäksi hoidossa oli kesäkuussa Justiina, mutta siitäkin pitää tehdä ihan oma juttunsa. Justiina kun on täysin äitinsä Lunan kopio, ei pelkästään ulkonäöllisesti, vaan myös luonteeltaan, tavoiltaan jne.

Äiti Luna ja tyttärensä Justiina Pietarsaaren näyttelyssä. Samikset :)
Kuva Miia Väänänen
Justus täytti 29.7. kokonaiset kuusi kuukautta. Kovasti on poika kasvanut ja edelleenkin on niiiiiin ihana! Kovasti on käynyt Justuksella kavereita leikkimässä ja kyllä tuo poika tekemistä keksii edelleen ilman kavereitakin. Sänky on suurinpiirtein kokonaisena vielä, mutta kyllä se on se rakkain lelu siihen asti, että on ihan pieninä palasina :) Kasvu on hidastunut ja karva alkaa kasvamaan. Tässä 17.6. otettu kuva. Kyllä niin tykkään :)
Tässä siis jotensakin kaikki, mitä kahden kuukauden aikana on tapahtunut koira-asioissa. Vauhti on ollut kovat ja tekemistä on riittänyt. Lomalla olen yrittänyt rauhoittua, mutta eihän sitä osaa. Pari viikkoa on vielä lomaa jäljellä. Lähdemme tänään tyttäreni Vilman kanssa Kuusamoon mökille muutamaksi päiväksi. Viisi koiraa lähtee mukaan, joten voipi olla, ettei siitä ihan rauhallinen lötköttelyloma tule :)

Ja tästä katsetta taaksepäin ja aloittelen näyttelykuulumisilla:

Raahe RN 29.7.

 

Eilen ajelimme aamulla kohti Raahea kolmen sheltin kanssa. Ellu oli menossa kehään ja Luna ja Justus lähtivät turisteiksi. Alma jäi Adan kaveriksi, kun oli jäänyt rokotus vanhaksi. Tarkoitus oli siis käydä Raahessa kyläilemässä näyttelyn jälkeen ja kun ei tarvinnut jättää ei-kehään lähteviä koiria kotiin, sain viettää ystävien luona pitemmän aikaa.

Kehässä kiersi siis Ellu. Hyvinhän se meni, kun tuloksena oli AVO ERI ja kilpailuluokan kolmonen. Nopea oli tuomari. Shelttikehä kesti kokonaisen yhden tunnin. :) Kuvia ei ole, kun Arja-ketytytön kuvat eivät oikein kännyllä otettuna niin julkaisukelpoisia olleet.

Kemi KV 23.7.


Kemiin lähdimme Tiinan ja Miian sekä koirien Ellu, Justiina, Nemi ja Justus turistina. Mukava päivä, vaikkei taaskaan menestystä kovin tullut. Ellun tulos oli AVO ERI, kuten myös Justiinan ja Nemi sai EH. Justus kuljeskeli näyttelypaikalla kuin olisi aina siellä touhunnut. Ei välittänyt mistään mitään - paitsi siitä, kun joutui olemaan teltassa aitauksessa ja mieli teki ihan muualle.

Minähän sain kunnian esittää myös Alman pojan Oskarin junnukehässä. Voi että tuosta pojasta on kehittynyt komea nuori uros! Hyvin osasi seistä ja liikkua ja pöydälläkin oli kuin aina siinä olisi tönöttänyt! Välillä olisi kyllä halunnut leikkiä muitten kehässä olleitten junnujen kanssa, mutta tokeni, kun sitä siitä hiukkasen huomautin. Oskari oli toisessa näyttelyssään ja tuloksena oli upea JUN ERI JUK2!! 

On tuo Oskari kyllä niiiiin ihana!
Kuva Tiina Karjalainen
Ja kattokaa nyt, miten se pöydällä pönöttää, rauhassa ja rauhallisena!
Kuva Tiina Karjalainen
Justiinan ja Miian kehän kiertäminen.
Kuva Essi Perttula

Nemiä ei näyttäs oikein kiinnostavan, mutta ihanasti menee kuitenki.
Kuva Essi Perttula

Elluki liikkui kun kovasti sitä kannusti.
Kuva Essi Perttula

 

Oulun Kv 15.-16.7.


Viime viikonloppuna käytiin Oulun kaksipäivisissä kv-näyttelyissä. Mukana lauantaina oli Ellu, Ada ja Vihtori. Myös Nemi, Justiina ja Stella kiersivät kehät. Lunankin olin ilmoittanut, mutta tuo ahne karvanen oli edellisiltana taas kerran kaatanut ruoka-astian, syönyt itsensä niiin "timmiin" kuntoon, etteihän se jaksanut kävellä lauantainakaan vielä. Mukana se minulla oli, mutta kehään en sitä halunnut viedä. 

Tuomarina oli Johan Wulteputte, jonka arvostelua ihmelteltiin kehän laidalla kovastikin. Kuitenkin, tuomarin lopulliset päätökset olivat nämä: Vihtori JUN ERI, Ellu AVO EH, Ada JUN EH JUK4. Nemi sai H:n (tuomari ei tykännyt trikeistä juuri ollenkaan), Justiina EH:n ja Stella H:n. Kasvattajaluokkaan olin ilmottanut Violetdreamin ensimmäistä kertaa elämässäni ja sen olisin saanutkin kasaan. Olin vaan itse unohtanut koko asian ja Vihtorihan oli jo omassa kotonaan, kun olisi pitänyt kehään porukan kanssa mennä.

Ada osaa olla jo niiin upeasti kehässä!
Kuva Tiina Ylilehto

Ada <3
Kuva Sirpa Saari

Stella <3
Kuva Sirpa Saari
Vihtori <3
Kuva Sirpa Saari
Nemi <3
Kuva Sirpa Saari
Justiina <3
Kuva Sirpa Saari
Ellu <3
Kuva Sirpa Saari
Sunnuntaina oli aivan ihana ilma ja näyttelypäivä oli todella mukava muutenkin. Tällä kertaa mukana olivat Ellu, Kerttu, Vihtori, Fiona ja Justiina. Kerttu meni ensimmäistä kertaa elämässään kehässä - ja ilman etukäteisharjoittelua. Yllättävän hyvin se kehässä osasi käyttäytyä, mitä nyt vähäsen pälyili kun kehää kierrettiin. Lopulliset tulokset kaikilla violetdreamilaisilla oli EH eli erittäin hyviä olivat. Justiina oli AVO EH AVK4. Kasvattiluokkaan oli taas kerran ilmotettu porukkaa, mutta en sitten kuitenkaan sitä esittänyt.

Ellu
Kuva Sirpa Saari
Kerttu, Violetdream Hymn To Afrodite <3
Kuva Sirpa Saari
Justiina
Kuva Sirpa Saari

 

Pietarsaari RN 11.6.


Kesäkuussa kävimme vain Pietarsaaren näyttelyssä. Mukana siellä oli myös Luna, joka oli viimeksi esiintynyt kehässä v. 2013. Kehässä olivat siis Ellu ja Luna sekä Miia ja Justiina. Ellun tuloksena oli AVO ERI AVK1 SA PN4! Tuomari tykkäsi, mutta oli hänen mielestään liian vahva. No, sehän oli jo tiedossa, ettei kovinkaan monet tuomarit siitä ominaisuudestaan tykkää. Lillebergin Päivi esitti Lunan, joka pokkasi toisen sijan veteraanikehässä ja tulos oli VET ERI VEK2. Olin ylionnellinen erinomaisesta ja myös arvostelusta. Lunallahan on aina ollut ongelmana näyttelyssä häntä, jota se haluaa ehdottomasti pitää pystyssä. Minä en sitä saa alas ja tähän mennessä on Päivi ollut ainoa, joka sen on alas kehässä saanut. Oli nytkin sitä nostanut (minunhan pitää olla aina piilossa Lunalta, kun se kehässä on, joten en nähnyt koko kehää tälläkään kertaa), mutta tuomari ei siitä rokottanut. Justiina sai EH:n, mutta hyvä tulos sekin. Mukava matka jälleen kerran. 

Tytöt matkalla kotiin: Justiina, Luna ja Ellu.
Kuva Miia Väänänen
Olin ostanut ennen Pietarsaarta lastenvaunut, josta ihana työkaverini hitsasi sopivan kuljetusvälineen näyttelyihin. Vähän se kitisi ja natisi, mutta koossa pysyi häkin ansiosta. Sen päällä oli todella hyvä myös trimmata ja, ah, niin helppo kuljettaa tavarat näyttelypaikalle autosta.

 

Hoitolaisia


Muutamaa päivää ennen kuin loma alkoi, meille alkoi kertyä hoitokoiria aikamoinen määrä. Tässä nyt ensinnäkin itselle kirjattu lista, kuka milloinkin tulee, että osaan laskea oikein koirien määrän. Kun mennään ulos, siellä pitää olla se oikea määrä ja varsinkin sisään tullessa on hyvä tietää, ettei kukaan jää ulos vahingossa. Myös ruokakuppien määrää varten on hyvä olla laskuissa mukana, että varmasti kaikki saavat ruuan eikä tule laitettua liikaakaan. 


Linda oli tullut jo edellisviikolla ja hyvin äkkiä taas kerran kotiutui.

Hyvä paikka löytyi heti :)
Justuksella ja Lindalla meni lujaa :)

Seuraavaksi tuli Pietu, joka tulikin jo tiistaina. Aivan ihana poika. Rakastuin kertaheitolla tuohon mustavalkoiseen suloisuuteen.

Ja Justuksella oli toinenkin kaveri. Linda jäi välillä kolmanneksi pyöräksi.
Voi että tuo Pietu on ihana <3
Seuraavaksi tulivat sitten Impi ja Lempi. Sama nokkapystyssä-asenne oli Impillä, kun sisään astui. Eipä ihmeesti kuitenkaan ihmetelleet meillä jo olevia muita oudompia koiria. Lempillä oli hiukan ongelmia, kun ei saanutkaan olla se ykkönen koko aikaa.

Sisarukset Lempi ja Impi <3
Meillä oli sitten kahdeksan porukka kasassa eli vasemmalta Pietu, Linda, Alma, Luna, Ellu, Lempi (sen nyt tunnistaa ilman nimeäkin :)), Impi ja Justus.


Seuraavana päivänä olikin sitten edessä voimainkoitos. Kävin töistä lähtiessä hakemassa Adan ja Vincentin. Kerttu tuli ennen kuin Linda ehti lähteä kotiinsa, niin sain noista kaikista yhteiskuvan. Koiria oli siis jonkun tunnin ajan 11 :)

Vasemmalta takarivissä Pietu, Linda, Luna, Vincent, Ellu, Alma ja Ada.
Eturivissä Kerttu, Justus, Lempi ja Impi. Oli pakko pyytää koirat kahteen riviin,
kun eivät olisi kuvaan kunnolla mahtuneet yhdessä :) Kuvan nappas Henri Salmi.


Yllättävän hyvin kaikki keskenään toimeen tulivat. Ada omi Justuksen kokonaan eikä tykännyt ollenkaan, jos joku muu sen perässä juoksi tai yritti leikkiä. Se on tuo Ada sellainen bitch välillä :)

Vincentin käytin jalostustarkastuksessa perjantaina. Hyvin meni siellä. Vincentin vein sitten Hundspahan Jaanan luokse, ja meillä oli enää 9 shelttiä jäljellä kotosalla. Lauantaina lähtivät Impi ja Lempi. Sunnuntaina lähti Ada ja Pietukin haettiin- Tuota poikaa en olisi millään halunnut luovuttaa. Niin ihana se on myös luonteeltaan! Kerttu lähti maanantaina ja sitten oltiinkin vain oman porukan kanssa. Kyllä tuntui oudolta, kun kotona oli vain 4 shelttiä!

Loma alkoi minullakin virallisesti ja kuvittelin, että rauhallisesti sitä vietän. No, eihän se niin ole käynyt. Kaksi viikkoa takana enkä vieläkään ole sitä rauhallista lomapäivää nähnyt :)

Vieraita


Vihtori ja Nestori kävivät kyläilemässä heinäkuun alussa. Kuviahan sitä taas piti ottaa :)

Vihtori <3
Veljekset Vihtori ja Nestori <3
Nestori <3
Ja sitten kävi ystäväni Merja ja Tuija, joitten mukana portista sisälle tuli tietenkin myös Lyyti. Meillä kaksijalkaisilla oli upea ilta: saunoimme ulkosaunassa, istuimme pihalla ja naurua riitti! Lyyti ja Justus jaksoivat leikkiä ihan koko ajan. Mukavaa oli varmasti niilläkin.

Kokoeroa on, mutta ei varmaan kauan, kun Justuskin tuosta kasvaa.
Vauhtia riittää!
Ja riehuminen väsyttääkin.
Ellu <3
Lyyti <3

Kommentit