Kajjaanisa ERInomaisia ja ROP-shelttejä

Nonniin, Kajaani on taas käyty palelemasa ja siitä toivuttu. Vaikka jäädyin luihin ja ytimiin saakka, oli tosi mukava reissu. Oltiin 4 koiran kans Lillebergin Päivin kyytiläisinä ja matkat Kajaaniin ja takasi meni semmosta kyytiä, hurahtamalla, juttelun lomasa, ettei paremmasta väliä. (Kiiiiiiitos Päivi kyytistä ja seurasta!) 

Kajaaniinhan multa lähti Impi, Ellu, Vihtori ja Ada. Ada oli pentukehäsä ja toisena narttuna sielä kiersi kehää ihana Adan sisko Stella. Ada meni ensin ja tuomari oli sitä mieltä, että se oli turhan pulleasa kunnosa ja löysähkö oli liikekin sen vuoksi. Mukava arvostelu kuitenki tuli (löytyy Adan omalta sivulta). Mutta Stellahan ihastutti tuomarin ja lopulta Stella niiasi ROP-pentu-tittelin! Onnea Soile ja Stella! 

Eikä yhtään väärin tuomari arvostellu - ihan ROPhan Stella on!
Kuva Soile Palosaari.
Uijui, ihana! Kuva Soile Palosaari
Ja Stellan arvosteluki oli aivan ihana: 
"7,5 kk, miellyttävä pentu, hyvä koko ja kauniit linjat, hyvä pitkä rintakehä, mutta hieman kapea, hyvä luusto ja käpälät, kaunis pään malli ja ilme, kuono riittävän täydellinen, hyvä purenta, pigmentti ja korvat, erinomainen karvan laatu, liikkuu vaivattomasti, hyvä luonne, etuosa saa tiivistyä, hyvässä kunnossa."

Ku jo Adan pulleudesta huomautettiin, päätin heti, etten Ellua vie kehään ollenkaan. Sen verran pullea sekin nyt on. Otinki Ellun mukaan vaan sen vuoksi, että jos ei kunnosta huomauteta, vien sen kehään. Ellu saiki sitte vaan olla ja välillä käyvä ulkona. 

Vihtori meni seuraavaksi kehään. Suht hyvin oli pöydällä, vaikka sen verran väisti tuomarin kopelointia, että meinas pöydältä tipahtaa :) Liikkui jälleen näyttelyhihnan pääsä aivan kuin sielä ei ketään ois ollu. Tulokseksi tuli JUN ERI JUK2, mutta se SA jäi saamatta. 

Jotenki alko sitte laiskottaan ja ku Päivi oli innokas Impin kehään viemään, hänpä sitten Impin kans kehän kiersi ja minä sain vain ihailla heitä. Ja Impihän liikkui ja oli aivan upeasti ja sai ERIn + ihanan arvostelun. Kiitos Päivi Impin harjauksesta ja handlauksesta!

Kuvia en ottanu, mitä nyt tämän yhen. Vihtorilla oli hankalat paikat häkissä. Ada piti huolen, ettei Vihtori päässy ukkoileen. Tasasin välein se Vihtorille hammasta näytti ja Vihtori-rassu vaan nojas seinään ja käänsi päätään Adasta poispäin. 

 
Kajaanin palloiluhalli on semmonen paikka, että tais jäähä tähän mun sielä käymiset. Oon nyt kolme kertaa käyny ja joka kerran sielä jäätyny. Eilen olin vielä illallaki kotona ihan jäässä. Ja väsyny tietenki.

Vihtori ja Ada lähti vielä illalla omiin koteihinsa. Impi jäi vielä yheksi yöksi. Ja olivat Ellu ja Impi niiiiin väsyneitä koko illan. Impi nukkuu niiiin sulosen ihanaa unta tässä kuvassa:

Impi on niiiin kaunis tyttö. Synnytyksen jälkeen siitä
on tullu aikuinen ja se on muuttunu sekä fyysisesti
että muutenki aivan upeaksi!
Tänään oli sitten Lunalla se syyskuussa kesken jääny hampaan ja hammaskiven poisto. Luna pääsi aamupäiväksi mun mukaan töihin ja sehän tarkotti, etten minä huoneestani mihinkään liikkunu, ku ei sitä haukkuvaa neitiä ois voinu yksin sinne jättää. Ois pistäny koko työpaikan kaikki kerrokset raivon valtaan haukkumisellaan. Vein sen puolen päivän aikaan  Ouluvetiin ja hain neljän aikaan pois. Kotiin tultuamme ja auton takaluukun aukastuamme olin ottamassa sitä syliini, ku vielä vähä hoiperteli eläinlääkäristä tultuamme. No, sehän hyppäski suoraan alas ja juoksi ovelle pitäen aivan ihmeellistä ääntä, vinkui ja vonkui. Kauhia kiire sillä sisälle oli ja ihan ihmettelin, mikä sillä on. Se selvis heti: Luna juoksi suoraan ruoka-astian viereen ja jäi vinkuen sitä tuijottamaan. Eli nälkähän sillä oli ja todella kova. Muut koirat juoksi ulos ja yritin Lunaaki saaha pissalle, mutta se vaan tuijotti ruoka-astiaa. Pakkohan sille oli muutama nappula siitä antaa. Ois varmasti syöny vaikka koko astiallisen, jos oisin antanu :)


Nytpä on siis Lunan hampaat kunnossa. Seuraavaksi on vuorossa sitten Alma, jolla on vielä synnytyksen jälkeiset hammaskivet putsaamatta.

Kommentit