Pyrähys Siikajoen näyttelyssä

Käväsimmä kahen aika karvattoman neidin, Alman ja Ellun, kans pyrähtämässä Paavolassa Siikajoen näyttelyssä. (Oudoksutti kovasti näyttelyn paikkakunnan nimi. Olen Vihannista kotoisin. Paavola on siinä suht vieressä enkä tiennyt, että sillä on mitään tekemistä Siikajoen kanssa, mutta näköjäänpä se tämä ässällä alakava on nielassu P:llä alkavan. No, perille löysimme kuitenkin erittäinkin helposti :)) Tuomarina oli Maret Kärdi, josta olin kuullut vaikka ja mitä etukäteen. Pakkohan tämä tapaus oli kuitenkin itse käydä kokemassa.

Koko näyttely meni hujauksessa ohi. Olin koko ajan myöhässä kaikesta. Osallistuvia koiria ei ollut kuin 20 (kaikki muut olivat Kuopion SavoShowssa :)), joista uroksia muistaakseni kuusi. Yleensä seurailen urosten kehät, mutta nyt ei juuri ehtinyt muuta kuin laittaa neitokaiset kuntoon.  No, nehän uroskehät menivät salakavalasti ohi, oli junnuneitien aika ja minä vielä kaikessa rauhassa Alma rapsuttelin. Eli eikus Ellu maahan, panta kaulaan ja Alman pukkasin äkkiä häkkiin. Kehän reunalla Ellua yritin vielä sormillani laittaa. Siinä sitten toisella silmällä huomasin, että joku trikkisheltti tulee mua kohti kehän poikki. Ihmiset huutelivat, mutta en ite hoksannu, että Almahan se tulee mua moikkaan! Huoh! Oli saanu auki häkin vetoketjun, jonka olin huolimattomasti kiinni laittanu. No, tempasin Alman syliiin, vein sen häkkiin takas, laitoin vetskarin kunnolla kiinni ja juoksin takas Ellun tykö  (Nemin omistaja Tiina piteli Ellua yrittäen  saaha samalla noita sisaruksia eroteltua toisistaan). Sydän jo muutenki pamppasi jännityksestä, joten ny se meinas tulla rinnasta ulos. Esittäminen meni suht hyvin, mutta eipä Kärdi juuri neitistä tykänny, vaan anto H:n (hyvä). Nemihän meni ennen Ellua ja niias myös H:n.

Nemi - karvaton :)
Ellu - karvaton
Alman kans oli sitte samanen kiirus kehään. Ajattelin, että nuorten kehän (2 shelttiä) aikana ehtisin sen kans harjotella häntää, mutta mitäs hulluja! Taas olin myöhässä! Kun kuuluttivat avonartut kehään, olin taas ihan pihalla, kuten myös Alma. Halus tutustua yhteiskehässä kaikkiin, piti hännän törröllään ja pomppi miten sattuu. Ootellessani meijän vuoroa sain Alman rauhoteltua, mutta eipäs se Kärdi tästäkään neitokaisesta kovin pitäny eli tuloksena myös H.

Alma - puoliksi karvaton.
(Emäntänsä on tehny taas lähtökiireissään maailman kauheimman
näyttelyvaatevalinnan ja on kaiken lisäksi ihan koiriensa karvojen
peittämä - huoh!)
Tuomari oli siis juuri sellainen kuin olettaa saattoikin. Arvostelut olivat pitkiä ja ihmeellisyyksiä mukana. Voin allekirjoittaa todellakin osan kummankin arvostelusta, mutta osa jäi ihmetyttämään. No, kaikesta huolimatta oli tosi mukava näyttelyreissu. Sain tavata uusia ihmisiä ja sää suosi. Seuraava näyttelyreissu on sitten elokuun lopulla Limingassa. Mukaan lähtevät Alma, Ellu ja Impi, joista parraiten näyttelykunnossa on Impi. En siis kovasti odota kummempaa menestystä muille, mutta mennäänpä katsomaan, kun on kerta maksettu :)

Justiinakin näyttelyssä tänä viikonloppuna eli SavoShowssa. Siellä tämä neitokainen oli nuorten luokassa saanut ERInomaisen. Upeaa! Onnea molemmille!!

Käväsin näyttelystä palatessani kylässä Impin ja Lempin tykönä. Ihania mussukoita ne on, voi että! Ja niin onnellisia koiria! Oon iteki niin onnellinen, että niin ihanan kodin Impikin sai!!  Lopulta kävin vielä hakemassa Lunan, joka oli ollu yöhoidossa entisen mieheni luona. Oli se vähä leuhka, ku oli saanu olla ihan kaupungissa saakka kyläsä :)

Kommentit