Kesän touhuiluja

Adan kuulumiset


Ihan ensimmäisenä Adan kuulumiset: Vahvasti tiineenä on. Massu aloitti vauhdikkaan kasvunsa, kun astutuksesta oli kulunut viisi viikkoa. Maanantaina tulee jo seitsemän viikkoa eli 49 vrk täyteen ensimmäisestä astutuksesta, ja massu senkun kasvaa. Reipas se on, vaikka ilma on ollut todella kuuma. Onneksi meillä on sisällä viileä, ja Ada tykkääkin makoilla siellä. Massussa tuntuu varmaan jo liikettä, kun vaihtaa useaan kertaan asentoa nukkumaan mennessään. Ensi viikon perjantaina on röntgen, joten jännitettävää riittää tulevalle viikolle.

Ada
Ada ja äitinsä Alma

Hoitolaisia

 

Kesän aikana on käväissyt myös hoitolaisia. Varma-tyttö oli heti heinäkuun alussa muutaman päivän meitä ilahduttamassa. Linda-tyttö oli viikon päivät, ja tänään tulivat Impi ja Lempi päiväksi tai pariksi. Myös Ada ja Lilja ovat olleet meillä jo parisen viikkoa. Meillä kun on viileää kotona sisällä, on Adankin ollut helpompi olla. Ja kun olen lomalla, ei tyttöjen tarvitse olla päivisin yksin kotonaan kuumassa. 

Varma kotiutui nopeasti. Kaverinaan hänellä oli Lilja-siskonsa, joten tekemistä piisasi.






Varma yritti kovasti saada Lunan leikkimään, mutta eihän se tämä seniori jaksanut nousta.
Pihalta löytyi luu, josta ei kyllä palastakaan enää lähde, mutta niin se vaan kiinnosti Varmaa pitkän aikaa.

Linda on ollut aikaisemminkin meillä hoidossa, joten se kotiutui nopeasti. Adalla oli hiukan sanottavaa Lindan meille tulosta, mutta pakkohan senkin oli tottua ajatukseen, että sille täysin vieras sheltti tulee laumaamme. 

Vauhtia riitti pihalla kahdeksan sheltin kanssa. Pienimmät riekkuivat ja riehuivat pitkin pihaa, vanhemmat vaan paistattelivat päivää pihan kuumimmalla paikalla.  Trikit kunnostautuivat jalkapallon pelaajina. Silloin Luna-merle nousi makuulta ja meni komentamaan porukkaa, mutta eihän se onnistunut peliä lopettamaan. Kukaan ei sen paimennukselle edes korvaansa lotkauttanut - paitsi me ihmiset, joita se tahtoi jo ärsyttää...



Lindasta sukeutui oiva pallotyttö, kun lapset pelasivat sulkapalloa nurmikolla. Linda juoksi pallon perässä edestakaisin, ja kun pallo putosi maahan, se vei pallon jommallekummalle pelaajista. Lilja juoksi Lindan perässä koko ajan ihan tietätämöttämänä, mikä on homman nimi. Linda oli myös aivan innossaan, kun kastelin vesiletkulla kukkia. Se yritti saada vettä kiinni ja lopultahan se oli aina ihan märkä ja hyvinkin virkistynyt. Muut koirat juoksivat kuistille pakoon, kun näkivät vesiletkun, ja tuijottivat minua vielä pitkään epäluuloisesti, vaikka olin letkun jo pois laittanut.


Märkä Linda kuivattelee itseään sohvan käsinojalla :)
Linda 3 v.

"Siellä se pallo menee!"
Näin se pallo otetaan ilmasta kiinni! Lilja ihailee Lindan tekniikkaa.

Impi ja Lempi tulivat tänään pariksi päiväksi kyläilemään. Kuin kotiinhan ne tulivat, mutta Impillä on varmaan mielessä viimekertainen käynti, kun on jotenkin alavireessä. Kuvitteleekohan se, että tälläkin kertaa joutuu olemaan 8 viikkoa pentuja synnyttämässä ja hoitamassa. No, nyt se on jo valloittanut Lunan nojatuolin, ja ulkonakin oma itsensä.

Tässä tämänpäiväinen porukka: Vasemmalta Lilja (Impin tyttö), Impi (Alman tyttö ja Liljan äiti), Ada (Alman tyttö),
Ellu (Alman tyttö), Alma (äiti ja mummu), Luna, Sylvi, Justus ja Lempi (Alman tyttö ja Impin sisko)
siinä normaalissa poseerausasennossaan

Helteellä monenmoista tekemistä


Onhan tässä kesäloman aikana ehditty tekemään paljon muutakin. Helteen vuoksi ei juurikaan ole lenkeille päästy, mutta pihalla on löytynyt tekemistä. Kerran on käyty uimassakin; mukaan pääsivät Alma, Ellu, Justus ja Lilja. Ellu alkoi heti uimaan, Alma odotti syvempää vettä ja ui sitten. Lilja ui koko ajan, mutta Justus vaan käveli vedessä. Eivät niin kauheasti innostuneet, mutta vedessä kuitenkin kävivät. 

Ostin myös pihalle pienen uima-altaan tarkoituksena tietenkin ne opettaa sinne hyppelemään. No, siitähän ei ole edelleenkään mitään tullut. Aluksi olivat innoissaan, kun täytin altaan vedellä: "Jess, iso vesiastia! Nyt juomaan!" Kun sitten ensimmäisen koiran sinne nostin, en ehtinyt silmää räpäyttämään, kun se jo hyppäsi pois. Jokaisen kuitenkin altaaseen olen kuumimmalla ilmalla nostanut, kastellut jalat ja mahan ja sitten vasta päästänyt pois. Kyllä ne ovat nauttineet viilentävästä  vedestä, kun kastelemisen jälkeen ovat ottaneet spurtteja pihalla iloisina. 

Voi tuota Lunan iloa, kun tassut kastuvat :)
Linda kuvitteli altaan isoksi juomavesiastiaksi.
Helteellä ovat myös osanneet ottaa rennosti tekemättä mitään. Ovat makoilleet pitkin pihaa, jotkut varjossa, jotkut pihan kuumimmassa paikassa auringonpaisteessa. Olen välillä komentanut niitä sisälle: Mittasin pihan kuumimman paikan lämmön ja mittari meni sekaisin, kun ei päässyt yli 50 asteen. Ei siis kaikkein parhain paikka maata pitempää aikaa. Toisaalta, kyllä se tuo sheltin turkki suojaa helteellä. Kun Lunaa sisälle hätistellessäni kokeilin sen paksua turkkia, peitinkarva oli lämmin, mutta ihon lähellä pohjavilla ihan viileää. 

Lilja
Ellu
Lilja ja Justus
Lilja ja Sylvi
Justus paapaa.
Luna ottaa aurinkoa.
Sylvi
Justus
Alma
Koirat ovat myös saaneet kerätä ruokanappulansa nurmikolta ja pureskella luita aikansa kuluksi. Lunaa pitää vahtia, ettei vaan hutase luuta kerralla kitusiinsa. Se on niin ahne, että saattaa sen tehdä. Näissä kuvissa syö toooodella isoa luuta, joka ei varmasti mahdu kerralla suuhun.

Justus nakertaa lihaa luun päältä.
Lunalla kunnon luu, ettei vaan pääse nielaisemaan sitä kokonaisena.
Sylvi katsoi paremmaksi mennä syömään omaa luutaan pihan toiseen reunaan nurmikolle.
Sylvi-tyttönen <3
Arja-serkku kävi taas työleirillä. Tässä on menossa tuolin maalaus.
Tässä valmis kaivon vintturi, jonka Arja koristeli.
Lötköttelyn pötköttelyä.

Ja meinasipa tärkeä asia unohtua: Justus kävi Tiinan ja Ainin kanssa Kemin kv-näyttelyissä 21.7. Hienosti siellä kuulemma osasi kehää ravata ja pokkasi NUO ERI NUK2 SA:n. On se kyllä ihana poika!

Mukava kesä on ollut. Nyt vielä viikko lomaa ja parisen viikkoa Adan h-hetkeen. Nyt sormet ja varpaat pystyyn, että Adan synnytys menee hyvin ja pennut voivat hyvin!


Kommentit