10. syyskuuta 2017

Syksyn tunnelmia

Syksy on tulossa ja pimeät illat sen mukana. Ensimmäiset pimeät illat olivat Justukselle ihmetyksen aihe. Kun menimme pihalla, se jäi seisomaan heti oven eteen. Haisteli kovasti eikä oikein tiennyt, minne mennä. Pikkuhiljaa uskaltautui jopa nurmikolle. Nyt jo pihavalon loisteessa juoksevat Sylvin kanssa metsän reunoja myöten.

Eilen siivosin ja illalla laitoin kynttilöitä alakertaan. Parikymmentä tuikkua siellä täällä toivat ihanan rauhallisen tunnelman. Pennutkin rauhoittuivat nukkumaan. Sylvi laittoi nukkumaan keskelle lattiaa Justuksen sänkyyn niin rauhallisen ihanaan uneen.

Sylvin ihana uni <3
 
Tänään on Sylvillä ja Justuksella vauhtia riittänyt. Vettä tulee taivaan täydeltä, eikä märkä nurmikko oikein innosta noita ulkona juoksemaan. Sisällä sitten onkin tapeltu, juostu, leikitty ja välillä pidetty aivan mahdotonta ääntä. Sen jälkeen kumpikin läsähti nukkumaan lattialle. Justuksesta sai tällaisen kuvan. Kävisi seisomakuvasta, kun asento on melkein sama :)


Metsässä on aivan mahdottomasti puolukoita. Niitä sitten olen poiminut ja syönyt.  Justushan on ollut aivan mahdoton mustikan syöjä. Se saattoi yhtäkkiä hypätä polulta metsänpuolelle, kun haistoi mustikanvarpuja lähistöllä. Niitä se sitten söi ja söi ja söi. Nyt ei mustikoita juuri enää löydy, mutta puolukoita on metsä punaisenaan. Ja ne kelpaavat myös koirille, ja ehkä liiankin hyvin. Kun itse löydän hyvän puolukkapaikan ja alan niitä poimimaan, kaikki viisi koiraa ovat siinä samassa syömässä juurikin niitä samoja marjoja. Ämpäriin saakka en koskaan varmasti puolukoita saisi kerättyä, jos nuo koirat mukana olisivat. 


Eilen oli aivan ihana ilma ja metsässä vietettiin toista tuntia. Söimme puolukoita, tietenkin, ja koirat vetelivät välillä kunnon spurtteja. Kuvaan nuo kaikki piti tietenkin ikuistaa. 


Olen aloittanut Kaleva.fi:n bloggaajana. Kirjoitan sinne Shelttielämää-blogia, jossa kerron näistä meidän shelteistämme ja elämästämme. Olen nyt julkaissut toisen blogikirjoituksen, jossa kerron jokaisesta näistä sheltistäni hieman enemmän. Blogini löytyy osoitteesta: https://blogit.kaleva.fi/shelttielamaa/

Käyhän tutustumassa! Kun olet rekisteröitynyt sivuille (vaikka facebook-tunnuksilla), voit seurata blogikirjoituksiani sivun oikeassa reunassa olevaa Seuraa-linkkiä painamalla. Kalevasta löytyy paljon muutakin mukavaa uutisten lisäksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olen laittanut "kyselyä" muutamaan muuhunkin sheltti blogiin, joten laitetaan tännekin jos innostuisit kertomaan sheltistä haaveilevalle vähän uutta tietoa! Pakkohan ei ole vastata ja kaikki koirathan on yksilöitä joten ei varmaan ole yhtään ihan samanlaista koiraa. :)

Voiko koiraa pitää omalla pihalla vapaana (asun siis maalla ja aika pienellä paikkakunnalla) vai tarvitseeko se aitauksen?
Millainen ruokavalio shetlanninlammaskoirilla yleensä on? Eli syökö paljon viikossa/päivässä? Ja tarvitseeko paljon "oheisruokaa" (eli lihaa yms nappuloiden lisäksi)?
Miten voisi suojata mm sähköjohtoja koiralta ja onko sheltit herkkiä haukkumaan? Eikös ne ole aika "herkkiä" maistelemaan kaikkea ja netissä on myös puhuttu että sheltit on helposti haukkuvia ilman koulutusta..? :D

Ihania muuten nuo metsäkuvat, ja suloinen koiralauma sulla! <3