Yks päivä kasvattajan elämäsä

Aamulla kello herättää viideltä. Pari torkkua ja kello onki jo 6.58! Iso kirosana, hyppy sängystä ja alakertaan. Isot neitit ulos. Hannu huutaa: "Ruokaa, ruokaa!" Äkäseen keittiöön laittaan ruoka valmiiksi. ("Ja taas unohin illalla pestä ruoka-astian!!") Ruoka-astia lämpenemään kuumaan veteen. Kahvi päälle. Olohuoneeseen lattiaa pesemään. Ruoka pennuille. ("Pieni, pieni, pieni! Tulukaa jo!") Isot koirat sisälle ja heille ruuat kuppiin. ("Ole hyvä" ja rouskutus!) Katsaus kelloon: 7.15! ("No, menkööt, myöhästytään sitte!") Äkkiä kahvi kuppiin ja ryyppäys. Pennut leikkii, eikus isot koirat lenkille. ("Nyt ei sitte ehitä ku kävästä vaan") Kotiin ja äkkiä pentujen paijaus. Keittiöön, Kaleva auki, uus kupillinen kahvia ja pari sivua uutisia. Yläkertaan, aamupesu, työvaatteet päälle. Alakertaan, isojen koirien komennusta. ("Hilijaa" ja kukkaan ei tottele...) Lopulta vielä säntäilyä sinne tänne. Portti olohuoneen ja aulan väliin. Alma ja Impi portin taakse ("Muistin!") pentujen kans. Heipat koirille ja autoon. 

Yllättävän vähä porukkaa moottoritiellä, ku kello on jo yli kaheksan, joten 25 km taittuu 20 minuutisa. Omaan huoneeseen, tietsikka auki ja sähköpostien kimppuun. Keskittyminen ei vaan onnistu. Ruokalaan hakeen kahvia ja uus yritys. Ei onnistu, mutta jotain saan aikaseksi. Palaveri. Töitä noin ja suunnilleen. Ja se päivän odotetuin hetki: ruokatunti ja taas kerran ihanaa ruokaa Antellin ruokalasa! Helpottaa ja huokasun jälkeen jo työkin onnistuu. 

Kello lähentelee neljää ja päässä alakaa pyöriä kotiasiat: kaupasa käynti, ruohonleikkurin huolto, pihan ruohon leikkuu, auton ikkunoitten pesu (viikonloppuna siitepöly sotkenu), kodinhoitohuoneen ja keittiön siivous... Mitä vielä, ööö.... Töistä juosten autoon, tuhatta ja sattaa Kellon S-markettiin. ("Keleen tumpelot taas moottoritiellä!") S-marketti melekein juosten läpi: jauheliha, juusto, maito. Ai niin, se Caesar-salaatti meinas unohtua. Kotiin!!

Mahoton möykkä vastasa. Koko kööri haukkuu ja tuntuu, että tulevat ovesta läpi. Hannun ääni kuuluu päällimmäisenä. Sisälle. Alma ja Impi portin takaa pois ja isot neitit ulos. Pennut leikkii tyytyväisinä - paitsi Hannu, joka haukkuu ja valittaa. Ruokaaa!!! ("Miksen tehny aamulla heti enemmän ruokaa valamiiksi, grrr!") Ruoka lämpenemään. Kahvi päälle. Lattian siivousta, moppausta, pissapapereitten vaihtoa. Ruoka pennuille ("Pieni, pieni, pieni!" Jess, kaikki tulee ja nopiaa!) Isot koirat sisälle. Impin vahtiminen, ettei syö pentujen ruokaa. Huomautus Almalle, ettei tartte Lunalle ärhennellä. Ellu yrittää syliin. ("Ei nyyyyyt!") Ruoka-astioiden keruu ja pesu. 

Salaatin syöntiin. Voi grrr, oonki ostanu salaattisekotuksen! Feta-purkki löytyy jääkaapista. Kuinkahan vanha tuoki on. No, laitetaan sekaan. Sittehän tuon jälkikäteen näkee, oliko se vanhaa. Ja salaattikastike löytyy - päivämäärää en ees tarkista. Salaatti naamaan, kaffea päälle. Mahoton väsy. Heittäyvyn sohvalle ja sanon koirille: "Nyt otan tirsat!" Luna, Ellu ja Impi hyppää syliin. Luna rappaa tassullaan: "Rapsuta!". Impi hyppää nokan etteen: "Rapsuta!" Ellu työntää nokkaansa kättä kohti: "Rapsuta!" Alma kattoo syyttävästi lattialta: "En mahu sinne!"  Hermostun ja tokasen: "Nyt riittää!" Luna ja Ellu hyppää lattialle, Impi vaan tuijottaa mua: "Rapsuta!" Lopulta kuitenki sohvalla yksin ja unen ottelua. Ei tuu, vaikka kuinka yrittää. Asiat pyörii vaan pääsä. ("Miten mulla on ollu ennen edellisten pentujen kotona ollesa nämä Tenat? Miten tämä olohuone on järjestetty sillon? Misä ne on nukkuneet? Mihin mää kaikki nämä Tenat pistän, ku roskikseen ei enää mahu? Pittääkö ne lähtä kuskaan kaatopaikalle? Mitä, misä, miten, miksi...?")

Kello on 18.00 ja isot koirat ilmottaa, että on aika lähtä lenkille. Ei huvittas yhtään, väsyttää. Mutta ei auta. Sauna päälle ja lenkille mettään. Sääsket kiusaa ahistukseen asti. Lisätään vauhtia ja lopulta on ihan hyvä kuleskella. Loppumatkalla jo vähä rauhotun ja osaan nauttia mettän rauhasta ja  ihanasta ilmasta. Viimenen hermojen koetus, ku otan koirat hihnoihin. Sääskijoukko hyökkää kimppuun ja meinaa itku jo päästä. Eikus juoksuun ja suoraan kotiin sisälle. Sääsket karistettu, jess! 

Pennut nukkuvat rauhassa. Isoille neiteille ruuat kuppiin ja ite ulos. Ruohonleikkurin pesu ja jonkinsortin huolto. Jääköön ruohonleikkuu! Auton ikkunoitten pesu. Keittiön siivous.  Kodinhoitohuone - olokoot! Nyt saunaan! 

Alakertaan uutena ihmisenä. Pentujen seurailua, nauramista niitten toheloinnille, kuvausta ja vaan olemista. Ihana onnentunne kaikista noista karvasista nelijalkasista! Isot pääsee syliin, saavat rapsutuksia ja nyt jo kauniita sanoja. Lattialla istumista (joo, sen pissan seasa) ja pentujen lällyttelyä. Kaikki voivat hyvin; pennut, isot neidit ja minäki. Ihan sama,  kuinka väsyny välillä on hoitaessaan yksin tämän huushollin, en tätä elämää vaihtas ikinä mihinkään muuhun! Niin noita ihania karvasia rakastan, ettei mitään rajaa! 

Ku näitä kattoo, eihän voi ku tuntea rakkautta!
Hannu, the Valittaja :)
Tälleen sielä täälä <3
Ellu hoitotätinä siskopuolelleen <3
Sylvi, pikkutirriäinen <3
Lyyti kerranki paikallaan <3  Shelttiä alkaa jo löytyä.
Oskari ja Lyyti alottellee ärinäänsä.
Oskarinki jo alkaa tunnistaan sheltiksi. Päivässä muuttunu kovasti!
Oskari <3
Matilda tykkää putkesta <3
Äidin hellä hetki <3
Äiti lastensa kanssa <3
Oskari paapaa <3

Kommentit

Suositut tekstit