14. huhtikuuta 2016

Valmistautumista huomiseen lähtöön

Nyt oli ihan pakko pitää paussi näyttelyvalmistautumisissa ja istahtaa sohvalle. Ja kun kerran täsä istun, naputtelenpa muutaman sanasen tästä kaikesta tohinasta, mitä täälä tänä iltana on tullu tehtyä ja vielä pitää tehä. 

Auton kävin heti töitten jälkeen pesettämäsä. Oon sitä noin kolme viikkoa suunnitellu, joten sehän oli melekein puhas jo pesuun mennesä :) No, sielä istuin ihan ypöyksin autopesusa ja pelekäsin ja jännitin viimmosen päälle. Tuo on semmonen paikka, jonne en mielelläni mee, mutta eipä se oikein muuten tämmösellä ilmalla auton pesu onnistu. Loppujen lopuksi kaikki meni ihan hyvin ja kokemuksen jälkeen lauleskelin kotiin mennesä pelekästä helepotuksesta, että se oli ohi. 

Kuvan sentäs uskalsin ottaa pesussa. Kova jyrinä
vaan ulkopuolelta kuulu - ja mua melekein pelotti :)
Tämmösellä ihanalla ja puhtaalla autolla huomenna
lähetään matkaan :)
Kun olin kotiin päässy ja syöny, Jenni tuli tuomaan Vihtorin. Vihtorihan lähtee meijän mukkaan huomenna Vaasaa kohti. Jenni lähti Nestorin kans tokoilemaan ja me lähettiin tyttöjen ja tuon yhen pojan kans lenkille. Mukavasti meni, kuten asiaan kuuluu. Kottiin päästyä pistin sitte kolme koiraa suihkun alle. Pesin Vihtorin kokonaan, ku halusin nähä, mitä föönaus tuosta turkista saa irti. Ja saihan se. Turkki pöyhistyi kovastikin, mutta enpä tiiä, kestääkö ihan Vaasaan asti. No, sielä pöyhennellään sitte. Ellu ja Ippu sai jalka- ja kauluspesut. Jokainen sai vielä viime hetken trimmit. Tassut, kinnerkarvat ja vähä korvatki siistin ja harjasin vielä kaikki läpi. Ellulla tulee korvan taakse jatkuvasti takkuja ja ne auoin kammalla. Olihan se aikamoista tahtojen taistelua, ku Ellu ei tuosta hommasta sitte tykkää ollenkaan. No, namit autto ja nyt ei just tällä hetkellä pitäs takkuja olla. Huomisesta en taas tiiä.

Tämmönen siivo jäi trimmipöyvälle noitten kolmen jälkeen. Ei paha, mutta eihän tuossa paljo karvoja leikattukaan.

Siinä muutamat sakset, harjat ja kammat. Kaikki ne lähtee huomenna
mukaan. Karvat jätän kottiin, ku niitä riittää varmaan Vaasassaki.
Nämä lähtee huomenna Toyotan kyytissä Vaasaan:
Ippu. Ellu ja Vihtori.

Vielä on listalla näyttelyvaatteitten etsiminen ja kokeilu. Sen jälkeen pitää kerätä kaikki mukaan lähtevät tavarat ja osa niistä jo pakata laukkuihin. Ja niitä riittää: rekkarit, rokotustodistukset, numerolaput, trimmivehkeet, pyyhe, kostutuspullo, näyttelyhihnat, retkituolit, pari häkkiä, trimmipöytä ja omat näyttelyvaatteet ja kengät. Mehän mennään Vaasaan yöksi, joten mukaan pitää pakata tietenki hampaanpesuaineet, suihkuaineet, puhtaita vaatteita.  Ja mitä kaikkea vielä sitä pitääkään mukaan ottaa. Koville joutuu Toyota, kun noitten tavaroitten + Sannan ja Miian tavaroitten lisäksi pitää vielä häkkeihin asetella 6 koiraa. Mukaanhan lähtee meijän koirien lisäksi Fiona, Justiina ja Riia.

Aamulla pitää vielä ennen lähtöä käyttää Alma röntgenissä. Jännittää aivan mahottomasti, montako vauvaa sielä Alman massussa nyt asustaa. Toivottavasti kaikki on hyvin. Alma alkaa olla jo aika väsyny. Hengittelee jo aika raskaasti. Mutta ei ihme, maha on sen verran iso.

No, nyt niitä vaatteita etsimään. Saas nähä, löytyykö tuolta kaapeista mitään violettia ;) Oli tarkotus, että jokaisella meillä on jotain violettia päällä kennelnimen mukaan. No, mulla ei taija ongelmaa olla siinä värin löytämisessä. Siinä voi olla, että mahtuuko mitään niistä päälle :)2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tuo musta-oranssi harja on ostettu? Se on vissiin sheltti-ihmisillä suosittu :D

Anonyymi kirjoitti...

Se on hyvä harja, Roger Para. En nyt muista, mistä sen ostin, mutta kyllä niitä löytyy esim. Findogsilta. Musti ja Mirrikin mun mielestä myy noita. Suosittu se on, antistaattinen ja hyvänmuotonen sheltin karvaan.