2. marraskuuta 2012

Pentulaatikko pitää kummaa ääntä

Siellä ne viisi suloista pienokaista pentulaatikossa ähertävät. Mahotonta piipitystä pitävät, kun hereillä ovat. Luna hoitaa tosi hyvin. Eilen oli pissareissut aivan mahotonta vinkumista ja suhasua, mutta tänään jo suostu lähtemään kauemmas kuin takapihalle. 

Pennut painoivat syntyessään 230 - 262 grammaa. Kaikki kuitenkin osaavat jo imeä, se pieninkin, jota vielä toissapäivänä yritettiin kovasti siihen opetta.

Pienin ja huolta aiheuttanut poika

Synnytyksessähän oli sitten monenmoisia käänteitä. Ensimmäiset merkit synnytyksen alkamisesta tulivat tiistai-iltana kahdeksan aikaan. Muutaman supistukset tulivat, mutta mitään ei tapahtunut. Kaltakarin Aini oli lupautunut kätilöksi ja tulikin pian. Yhdeksän aikaa Lunan supistukset alkoivat hiukkasen vahvempina, mutta pentua ei kuulunut, ei näkynyt. Puoli yhden aikaan olimme sitten ell:n päivystyksessä pihalla odottelemassa lääkärin tuloa ja ensimmäinen pentu syntyi autossa. Näytti ensin, että pentu oli menetetty, mutta ihana Aini sen hieroi henkiin. Ensimmäisenä syntyi se pentueen ainoa tyttö, blue merle väriltään. Luna sai sitten oksitosiinia, kalkkia ja tipan suoneen ja seuraavilla supistuksilla sai aikaan trikkipojan. Kolmas olikin sitten vaikeampi tapaus, kun oli häntä edellä tulossa. Lunan supistukset eivät saaneet pentua maailmaan, joten päätimme, että leikkaus on nyt tehtävä. Leikkauksella saatiin kolme pentua maailmaan, kaksi tiitterää trikkipoikaa ja yhden, sen häntä edellä yrittäneen, joka oli todella huonossa kunnossa. Se saatiin kuitenkin elämään mukaan. Loppu hyvin, kaikki suht hyvin :)

Kaikki todistettavasti syövät :)

Pienintä poikaa yritimme opettaa tissille keskiviikon ja torstaiaamun. Ei onnistunut, joten syötimme pullosta emän maidonvastiketta ja lisänä p. Paino tuntui vain putoavan. Eilen, kun tulin töistä, olin onnesta mykkyrällä, kun juoksin pentulaatikolle: kaikki pennut imeskelivät tissiä. Nyt sitten näyttää, että kaikki osaavat imeä, mutta vielä pitää seurailla, että painot kohoavat kunnolla. Toisellakin trikillä on hiukan paino laskenut, joten sekin on saanut lisämaitoa.  

Ja Luna voi mainiosti. Heti tokkurasta selvittyään se alkoi pentuja hoitamaan. Ja hoitaa edelleenkin hienosti, ihana hyvä mamma kun on :) 

Lisää kuvia pennuista täällä.

Ei kommentteja: